הבלוג של אביטל סבג – המקום בו טעם ובריאות נפגשים
מתכון לקוסקוס טבעוני – Vegan Couscous
BAT SHEVA GREEN HOSTED ME IN MY KITCHEN WE TALKED ABOUT AUTUMN SEASON AND MY VEGAN HEALTHEY [...]
קרפצ'יו סלק
צילום: מיכל לנרט. מתוך סיפרי החדש שיצא לאור "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן". רבות נכתב על הסלק, מהבורשט ההונגרי, לסלט סלק המסורתי [...]
משקה הקסם החורפי!
כשאנחנו מרגישים חולים, חסרי כוח וחיוניות, משקה הקסם יגביר לנו את החום הפנימי, יחזק את מערכת החיסון וינקה את [...]
ארטישוק ירושלמי (חמנית הפקעות) בפיוג'ן מרוקאי
צילום: מיכל לנרט אחד מהמתכונים הנפלאים מבית אימא. אבא שלי, שהפרידה ממנו השנה הוסיפה עוד עומק לעשיה שלי במטבח, [...]
פסטה כוסמין של יהלי
כוסמין הוא דגן עם נוכחות גלוטן פחותה וקלה יותר לעיכול מבין משפחת הדגנים. ניתן למצוא את הכוסמין בצורתו הטבעית [...]
חמין משולב עמים
צילום: נועם עופרן חמין לימי החורף חמין זו אחת המנות המוצלחות ליום חורפי, ומעניין שניתן למצוא כל מיני וריאציות [...]
מרק דלעת סתווי
המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים: חצי ק' דלעת בצל 6 פרסות 5 שיני שום כוס עדשים כתומים או [...]
טנגו קטניות – התשובה הטבעונית למסבחה
צילום: נועם עופרן הקטניות הן משפחה מבורכת הנחוצה לכולנו בתפריט היומי. הן מכילות שפע של חלבונים ובכדי ליהנות מהאנזימים [...]
כריך בריאות סתווי
לקוח מתוך הספר של אביטל סבג שיצא לאור בשנת 2013. צילום: מיכל לנרט | סגנון: אינגירד קוטנר, סטודיו ביטויים/אדי [...]
סלט עדשים מונבטות לחג
למה לאכול נבטים? היתרונות העיקריים הם תרומתם לבריאות וטעמם המיוחד. בשלב המונבט הצמח מכיל פי 10-50 יותר ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ואנזימים מבכל [...]
סלט סתווי
גם על הדלעת אנו מברכים בתחילתה של שנה ועל שום מה? המילה הארמית לדלעת היא "קרא", צליל המילה דומה למילה [...]
תבשיל בורגול ופטריות שיטאקי
עוד רגע אביב..... אין כמו לשמוע את ציוצי הציפורים, יללות החתולים המחזרים והמחוזרים להציץ על מרבדי הפרחים הטריים ולהכריז [...]
שייק שתיקה חורפי
השייק שהגשנו בסדנת "שקט מרפא" של ענת צחור, מואה במדבר, דצמבר 2012 המצרכים לכמות של 2 ליטר משקה 10 תות [...]
צ'אי מסאלה של המתחם לשינוי
הגרסא שלנו למשקה המחמם, הארומטי והטעים הזה. על בסיס תה ירוק וחלב שקדים! דרושים: תמצית תה ירוק כפית קינמון [...]
לביבות פאפיה סלק בתנור
נכון שטעמן של הלביבות הקלאסיות המטוגנות בשמן טעים להפליא, אך חשוב לשנן ולהבין את הנזק הבריאותי שנגרם כתוצאה מטיגון [...]
קדירת אורז מלא ופלפלים אדומים
עונת הקדירות הגיעה, ימי החורף כבר באוויר, למרות המתיחות בדרום צריך גם לאכול בריא ולהזין את הנפש והמוח בארוחה [...]
דייסת קוואקר
החורף נחשב לאחרון העונות במעגל החיים של הטבע, לכן זה הזמן המתאים לתת לגוף להאט את הקצב, להרבות במנוחה, [...]
קינוח שאפשר לאוכל בבוקר! וגם להפוך לשייק ירוק.
דרושים ל 10 מנות: 2 מנגו בשלים 4 בננות כף שמן קוקוס 2 חבילות אסאי 20 קרחונים כפית פולי [...]
סלט סתווי עם טופו
פחות מ 10 דקות ויש סלט סתווי, טרי ורענן. בשביל סלט תמיד יש זמן! המתכון בלינק. דרושים לכמות של [...]
סלט קיסרית האש
סלט שהוא חגיגה לכולם, לנשים במיוחד, ולנשים בגיל המעבר, במיוחד!קבלו מתכון מתוך סדנת "קיסרית האש" המצרכים הדרושים לכמות של [...]
סלט שובב צבעוני של הקיץ המאוחר
דקה לפני שנסגר הקיץ... המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים: חצי כרוב סגול כוס פטרוזיליה כוס נבטי חמנייה חצי [...]
סלט שעועית איטלקי לסבוס
באי לסבוס שביוון, בכל עונות השנה מצטרפת מנה של קטניה לשולחן, ברוב הטברנות ניתן למצוא מנה של שעועית עם [...]
שייק ליים של אוגוסט
הימים החמים של החודש הזה גורמים לנו לנמנום יתר הלחות עוטפת את המוח כמו מגבת ויוצרת תחושה של דחיסות וכבדות [...]
לסבוס וסיפור הפארפה…(קפה קר יווני)
ארוזה עם שלושה מתוך חמישה מבני, יחד עם חברה טובה - אידה צ'יצולה המכונה עבורי "שמש" ובנה שהוא פלא [...]
סלט רגע של קיץ
דרושים לכמות של ארבעה סועדים: חצי פאפיה רצוי בשלה למחצה כוס עדשים מונבטים תפוח עץ חצי בצל סגול 6 [...]
מתכון אביבי – פלפלים ממולאים בקינואה
לאחר שעברנו את פרעה ונדדנו במדבר 40 שנה, הצלחנו השנה למצוא מצות נפלאות מקמח הכוסמין המשובח . רקדנו בזורבה [...]
איפה תוכלו למצוא אותי?