מפגש בישול ולמידה – זן מסביב לשולחן – אלמנט המתכת

מפגש עם אביטל סבג ואורח הכבוד זהר צמח וילסון שיעביר שיעור צ׳יקונג | 5.6.2020

איפה ומתי?

  • תאריך: 5.6.2020 יום שישי

  • שעות: בין השעות 10.00-14.00

  • מיקום: המתחם לשינוי של אביטל סבג, עמנואל אמירן 6 צהלה, תל אביב

  • מחיר: 360 ₪ במקום 420 ₪

להרשמה ורכישת כרטיסים

מפגש אלמנט המתכת – עם אורח הכבוד זהר צמח וילסון שיעביר שיעור צ׳י קונג 

נדבר על אלמנט המתכת, הקשר לטעם החריף וחיזוק הריאות
המתכונים יהיו בהתאם לעונת הקיץ בישראל.

נכין: משקה מצנן של פרות עונה עם ג’ינג’ר, ארוחה מלאה בסלט אחד, שילוב של חם וקר, כדורי חומוס טופו ברוטב סאטה על מצע אורז יסמין, סירות חסה במילוי גודיז, סורבה פרי עונה

זהר צמח וילסון יעביר שיעור שיעור צ׳י קונג 

תרגול גופני-רגשי בעזרת תנועות מעולם הצ’י קונג המחבר בין קומות הגוף, נשימה, מחשבה, צ’י (כוח החיים), ותודעה. זהו תרגול פיזי עדין ועצמתי המתייחס לסביבת החיים המודרנית של ימנו. ניתן דגש על מערכת השלד ואיברים פנימיים והרגשות האצורים בהם ועשויים לנהל אותנו כגון פחד, כעס, וצער. זהו תרגול אטי המפתח יכולות של הקשבה והתבוננות ואת כלל מערכות הגוף: יציבה, שלד, מסת שריר, איברים פנימיים, עיכול, מערכות ההובלה וחילוף החומרים (דם, לימפה, מערכת העצבים), המרידיאנים (רשת מסועפת של ערוצי אנרגיה), וזרימת הצ’י – אנרגיית החיים. אין כל צורך בניסיון קודם כדי להשתתף. נלמד תנועות שקל לאמץ לתרגול אישי, גם של כמה דקות ביום. נכיר את התנועות של אלמנט המתכת עם האיברים והרגשות עליהם הוא פועל.

hot flavor, different meditation techniques, exercises for strengthening the lungs and the immune system, preparing our body for the winter that is soon to come. Ken Waight has practiced and taught movement martial arts and meditation for 40 years. He was a live in student in Japan for 5 years under master Aoki and studied zen under Genpo Roshi. He became a qualified shiatsu acupuncture and herbal practitioner and was founder of a shiatsu school in London. This workshop we will wòrk and experience the Chinese systen pf 5 phrases and focus on the metal phases. We will study movement and breathing techniques.

We will prepare together: tradition lentil soup, Indonesian dish of the seasoned vegetables and Tofu, Hummus balls with Turmeric sauce, Hummus grains with Cumin and beet.

מהו זן?

זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.

אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.

לאחת הסדנאות  הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז  ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, “אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי “אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש  בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.

כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.

זן מסביב לאוכל ההכנה

בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.

אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.

זן מסביב לאוכל הארוחה

לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן  להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו’ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ’וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ’וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט,  הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ’וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו’ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.

מורה ויועץ מוסמך בגישת התזונה האינטגרטיבית.
מנחה ומרצה בתחום הבריאות והאכילה הבריאה בארץ ובעולם. לימד והדריך במכון לתזונה אינטגרטיבית בניו יורק. חבר ב”פסיי צ’אי” – אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה. בוגר תכנית ההכשרה בשיטת האקומי לפסיכותרפיה חווייתית. מדריך צ’י קונג מוסמך. יועץ הבריאות בסדרת הטלוויזיה “לסדר את הראש” בערוץ 2. מגיש מגזין הרדיו תחושת בטן בנושאי תזונה וגוף-נפש. היועץ המדעי למהדורה העברית של הספר תזונה אינטגרטיבית. משלב בהדרכותיו וסדנאותיו “הזנה באמצעות תנועה” המחברת בין עולמות הצ’י קונג והתזונה.
האתר של זהר: https://www.zoharwilson.co.il

לקוחות מספרים

ניקוי (צום) מיצים הקרוב לחץ כאן

צרו איתנו קשר