קורס בישול ולמידה – זן מסביב לשולחן

חמישה מפגשים – ארבע שעות כל אחד

איפה ומתי?

  • מפגשים: חמישה מפגשים – ארבע שעות כל מפגש

  • תאריכים ושעות: 17.1 | 31.1 | 14.2 | 28.2 | 13.3 ימי שישי מהשעה 10.00-14.00

  • מיקום: המתחם לשינוי של אביטל סבג, עמנואל אמירן 6 צהלה, תל אביב

  • מחיר: 1900 ש״ח כולל קבלת ספר מתנה (20% הנחה – לסטודנטים, לחוזרים ומחלימים מסרטן)
    מחיר בודד לסדנא – 420 ש״ח.

  • הערות: לשיעור בודד או תאריך אחר יש להשאיר פרטים בטופס יצירת קשר ונחזור אליכם…

לפרטים נוספים והרשמה

 קורס בישול ולמידה “זן מסביב לשולחן”

קבוצת העשרה מעשית, הנפגשת יחד 5 מפגשים של בישול ולמידת עומק אודות הקשר בין הזנת הגוף והנפש  ליצירת אוכל מדויק מאימא אדמה דרך עונות השנה של אסכולת חמשת האלמנטים ברפואה הסינית.

מטרת הקורס:
להעמיק את הידע המעשי והחיבור של כל אלמנט לעונת השנה הקשורה אליו, הטעמים, הניחוחות, הטכניקות בבחירת צורות הבישול, אופן ההגשה, נראות המנה, בכל מפגש נפתח עם טקסט פואם-שירת זן המתאימה לאלמנט ולעונת השנה, שמסיעת לנו להתחבר לכתבים העתיקים ולמורים הדגולים שכתבו בצורה פשוטה ומדויקת כיצד הם מוצאים את הרגע הזה עבורם. נשלב טכניקות של מדיטציה סביב חמשת החושים, ראיה, שמיעה, מישוש, ריח וטעם, נכין מספר מתכונים הקשורים לאלמנט ובסיום כל מפגש גם נסעד יחד סביב השולחן.

כחלק מהתוכנית היא גם ההכרה והתנסות בארוחת זן פורמלית, הנותנת לכל אחת את האפשרות להתבונן סביב הטקס במערכת היחסים שיש לה עם האוכל. טקס זה מתקיים במנזרי זן ובסדנאות ברחבי העולם. המפגשים יעסקו בחיבור שבין הטבע, לעונות השנה, ולהזנה המתאימה אינדיבידואלית למקום ובזמן של כל אחד ואחת באשר לנטיותיו ולמקום בו הוא מתגורר.

דרך המפגשים נבחן גם את האסכולות השונות הקיימות בתזונה מקומית, תזונה נקייה ותזונה אנתרופולוגית המאפשרת לנו ללמוד ולהכיר את המנהגים השונים של עדות ושבטים בעולם, נלמד לבחור את חומרי הגלם הראויים מתוך השפע הקיים כיום בשוק, קריאת תוויות וחשיבות תשומת הלב בזמן בחירת חומרי הגלם וההכנה. נלמד את רזי אומנות ההגשה והנראות של כל מנה, נתחבר לצבעים ולטעמים של כל אלמנט ונלמד להכין ארוחה מאוזנת המכילה את כל ההיבטים.

הקבוצה מתאימה למטפלים לסטודנטים הלומדים תזונה ונטורופתיה ורפואה סינית, למחלימים הפוגשים את דרכם להחלמה ולאלה הרוצים העשרה בתחום החיבור בין התודעה לתזונה.

מבנה הקורס:

5 מפגשים של 4 שעות כל מפגש

חורף 2020

תאריכי המפגשים שיערכו אחת לשבועיים בימי שישי 10.00-14.00

17 לינואר 2020

31 לינואר 2020

14 לפברואר 2020

28 לפברואר 2020

13 למרץ 2010 

מחיר:

מחיר 1900 ₪ כולל קבלת ספר מתנה “חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן”- גפן
לסטודנטים, לחוזרים, מחלימים מסרטן הנחה נוספת של 20%
לממשיכים לניקוי המיצים של זהר וילסון ואביטל יקבלו 100 ₪ הנחה בעת ההרשמה לניקוי

הערות: לשיעור בודד או תאריך אחר יש להשאיר פרטים בטופס יצירת קשר ונחזור אליכם…

אפשרות לתשלום בכרטיס אשראי ב 3 תשלומים

פייבוקס

העברה בנקאית: אביטל סבג, בנלאומי 126, חשבון 103527

ניתן להירשם דרך אביטל 0544317255

נתראה בקרוב

אביטל סבג

סילבוס:

מפגש ראשון: עונת האביב, אלמנט העץ, טעם חמוץ, ניקוי, להתחיל את המסע יחד בניקוי, נלמד מספר טכניקות של ניקוי, כל אחת-אחד, יתנסה במהלך השבוע בטכניקה שבחר. נדבר על השפעת הניקוי בהקשר לכעסים ומצב רוח משתנה.

נכין יחד: מיץ צלול ירוק לימוני, מיץ עשב חיטה, מרק מיסו מסורתי קוראני, חמוצים יפני, אורז – נכיר את משפחת האורזים, נגלגל סושי קוראני עם טופו וירקות ועלים ירוקים.

מפגש שני: עונת קיץ, אלמנט האש, טעם מר- שרוף, טכניקות מדיטציה שונות, השקטת התודעה בהקשר של התמכרויות שונות הקשורות לקשר שלי עם האוכל. 

נכין יחד: פוקצ’ה בטבון מקמחים שונים ,שיפודי טופו בשלושה ווריאציות של מרינדה, אנטי פסטי של פטריות שונות צרובות על הפלאנצ’ה, סלט פפאיה בגרסה טבעונית, 

מפגש שלישי: עונת הקיץ המאוחר – טעם המתוק והקשר שלו לחיזוק האנרגיה הרגש ומערכת העיכול,כיצד להתמודד עם הדאגה ומתי הדאגה מתחילה לצאת משליטה, החיבור של הרגע הזה, היכולת להיות לצד ולא במקום האחר גם כשמדובר בילדים שלנו. נלמד מהו מתוק בריא ומהו מתוק מתועש שפוגע במערכות הגוף, נלמד אודות מזונות העל ושילובן בתפריט היומי.

נכין: שייק ירוק מתקתק עונתי, שוקולד מרפא , גלידת פרי עונה, מרק גזר שקד, חלב שקדים, ממרח לאבנה קאשיו, צ’פטי עם גרגירי חומוס ועלים.

מפגש רביעי: עונת הסתיו – טעם חריף, סוף והתחלה, נתרגל את הרגע הזה, טכניקות מדיטציה שונות, תרגילים לחיזוק הריאות ומערכת החיסון, הכנה של הגוף לקראת החורף, התמודדות עם תחושת האבל למצב של השקטת התודעה למצב של אושר וחיבור לאני האמתי שלנו.

נכין יחד: מרק עדשים דאל מסורתי, תבשיל אינדונזי של ירקות עונה וטופו, כדורי חומוס ברוטב כורכום, סלט גרגירי חומוס בכמון וסלק.

מפגש חמישי: עונת החורף, טעם מלוח, נתרגל מדיטציה שתסייע לנו במצבי פחד, נשוחח על מצבי טראומה שונים הנגרמים לנו כבר בתקופת העוברות, נביא מקרים אישיים וננתח אותם.

נכין יחד: נכיר סוגי חליטות שונות המסיעים במצבים של פחד, ירידה במערכת החיסון, אינסומניה.
תבשילי קדירה: פאייה עם פטריות מרפא, טכניקות שונות לקטניית בובעס, סלט אצות עם תרד ואטריות בטטה, לסיום עוגת שכבות ללא אפיה.

This practical enrichment course includes five meetings of cooking and learning in depth about the connection between body and soul nourishment in order to make specific food from Mother Earth. In the course, we explore the Seasons through the five elements of Chinese medicine.

The main purpose of the course 

To deepen the practical knowledge and the connection between each element to its linked season, flavors and fragrances by choosing correct cooking technique and preparation of the dish .

About each meeting 

Every meeting will start with reading a poem that corresponds to the element and the specific season of the year. We will combine the techniques of meditation around the five senses: taste, hearing, sight, smell and touch. In addition, we will prepare recipes associated with the elements and at the end of each meeting we will dine together.

Moreover, we will learn how to choose the best raw material from all the options the market has to offer, how to read product labels, and the importance of choosing the right raw material for each dish.

5 Meetings for 4 hours each time. 

1.71 | 1171 | 1.71 | 1.71 | 1171 Friday mornings 10.00pm-14.00pm 

  1. Spring season, wood element, clearness, we will learn a few techniques of body clearness. Every participant will then choose one technic and will try it during the week until the next meeting.

We will prepare together: lemon lucid juice, wheat grass juice, Traditional Korean miso soup, Japanese pickles and different kinds of rice.

  1. Summer season, fire elementary, different meditation techniques, talking about addictions that related to food.

We will prepare together: Focaccia based on various kinds of flour, Tofu skewer with marinade, baked mushrooms, and papaya vegan salad.

  1. Late summer season, sweet tastes and its relation to strengthen the energy, feelings, and digestive system. We will learn how to make healthy sweet food. We will also learn what Super Food is and how we can fit it in our daily menu.

We will prepare together: green sweet shake, healthy chocolate, fruit ice cream, carrot soup, almond milk, Labane and Cashew spread.

  1. Fall season, hot flavor, different meditation techniques, exercises for strengthening the lungs and the immune system, preparing our body for the winter that is soon to come.

We will prepare together: tradition lentil soup, Indonesian dish of the seasoned vegetables and Tofu, Hummus balls with Turmeric sauce, Hummus grains with Cumin and beet.

  1. Winter season, salty flavor, we will practice meditation that will aid us with anxiety. We will talk about traumatic situations and share our feelings.

We will prepare together: Pot roasts: Paella with medicinal mushrooms, different techniques to make legumes, seaweed salad with spinach and sweet potato noodles, and unbaked layer cake.

מהו זן?

זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.

אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.

לאחת הסדנאות  הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז  ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, “אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי “אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש  בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.

כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.

זן מסביב לאוכל ההכנה

בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.

אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.

זן מסביב לאוכל הארוחה

לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן  להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו’ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ’וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ’וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט,  הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ’וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו’ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.

לקוחות מספרים

ניקוי (צום) מיצים הקרוב לחץ כאן

צרו איתנו קשר