נצרת 2011 רייטריט זן עם זן מאסטר וו – בונג בין צילצולי הכנסייה העדינים לנהמת קולות  המסגדים, לקחתי חלק ברייטריט-תרגול זן בשתיקה במגרש המשחקים האהוב עלי "המטבח".
ביום חמישי בבוקר שמתי פעמי לנצרת  אחרי פיזור הילדים בבתי הספר, העמסתי את המכונית בכל טוב של ירקות ופירות, דגנים וקטניות אורגניים. את סידור הארוחות השארתי במכונת הצילום בטעות או שלא…זו הייתה בהחלט חוויה חדשה עבורי, להניח לרשימות ופשוט להכין…

כל בוקר הייתי עושה סיבוב בשוק  האורבני נצרתי, בו יושבות מאמות מדהימות המוכרות את מרכולתן: עלי חוביזה טריים, עלי גפן בתוליים, אספרגוס פראי ועוד כלמיני….
החיוך שהעלו פני סבר את הרצון שלהן לתת לי עוד מתנה…
הנדיבות השתקפה כאן
ושתלך איתנו הלאה

יש משפט  מקסים שזן מאסטר סו סאן ז"ל מייסד בית הספר קוואן אום העולמי אוהב להוסיף  כחלק מהתרגול.

JUST DO IT
"רק תעשה"

אפשר לקחת את המשפט הזה לכל דבר בחיים
לכל עשייה
להיות מרוכז ולעשות ,
לא לספר או לבהות או לחלום
להגשים ולמצות.

היינו כ 20 מתרגלים וזן מאסטר בכיר "וו – בונג" שהעתיק את מגוריו לאחד המנזרים בסיאול והפך לנזיר.
אחד השאלות ששלו אותו בשיחת הדארמה שהתקיימה ביום שישי
היתה – אז וויתרת על חיי הסקס?

זן אמסטר וו-בון ענה

כשהכרתי את גרושתי  אמרתי לה בפירוש שהייעוד שלי בגלגול הזה הוא להיות נזיר
וההבטחה שנתנו אחד לשני היא שכשילדינו יהיו גדולים נתגרש ואני אעבור לחיות במנזר.

וזה קרה!

וזה היה סיפור קצר לעורר את המחשבות, עוד על דרך הזן האישת של המאסטר תוכלו לקרוא בכתבה של חברי בועז פרנקלין. דרך אגב, הריטריט התקיים כאן, מקום מומלץ מאוד אם אתם מזדמנים לנצרת.

מספיק סיפורים, עכשיו מבשלים!
JUST DO IT


דרושים (8 סועדים):
2 חבילות של 250 גרם אטריות אורז שחור
10 פטריות שיטאקי טריות
חבילה של שעועית לוביה טרייה
2 פלפלים אדומים
חבילת טופו
חבילת עלי מנגולד
חבילה אפונת גינה
חבילה בצל ירוק
אצבע ג'ינג'ר
כפית פלפל שחור
כף קארי
כף סויה
כפית מלח גס
כף שמן שומשום

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן
קוצצים את הבצל לרצועות ומקפיצים בשמן זית עד שמזהיב
שוטפים היטב את הירקות
חותכים את הפלפלים  והפטריות  ועלי המנגולד לרצועות דקות, את השעועית לשלושה חלקים,את הבצל הירוק לרצועות ארוכות של  3 ס"מ.
מקפיצים בוו'ק או בסיר רחב יחד עם שמן שומשום לפי סדר זה את הירקות  – בכל 3 דקות מוספים ירק נוסף:פלפלים, פטריות,שעועית לוביה , אפונת שלג, בצלי ירוק, עלי מנגולד, תבלינים למעט קארי
במחבת אחרת מקפיצים את הטופו עם קארי ומלח גס, עד שמזהיב מכל הצדדים
מוסיפים את הטופו והאטריות ומערבבים היטב לפני הגשה

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"