דרושים (3-4 סועדים):
חבילה אטריות סובה
2 פראסות (כרישות)
חצי ק' אפונה צרפתית
חצי חבילה אצות היזיקי
חצי אצבע גינ'גר טרי
שלוש שיני שום
1 חב' טופו אורגני
בצל גדול
חופן עלי כוסברה
4 עלי בזליקום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס רוטב סויה לימה
2 כפות שמן זית
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
חותכים  את הטופו לקוביות ומשרים ברוטב סויה כשעה
משרים את אצות ההיזיקי במים פושרים למשך 15 דקות, שוטפים היטב ומסננים את הנוזלים
מרתיחים 3 ליטר מים, ומכניסים את האטריות למשך 7 דקות או עד שמתרככות
מנקים את האפונה הצרפתית משני הקצוות
קוצצים  את הפרסה לעיגולים
קוצצים הבצל לקוביות

מכינים מחבת גדול או וו'ק ומוסיפים שמן זית
מקפיצים את הבצל והפראסה בוו'ק יחד עם שום וג'ינג'ר טחון
כשהפראסה  מתרככת מוסיפים את הטופו והתבלינים
לאחר שהטופו משחים מוסיפים את האפונה הצרפתית ויתר הירקות יחד עם האצות  ומקפיצים למשך 7 דקות
מוסיפים את יתר התבלינים והאטריות
מערבבים ומגישים

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"