אביב הגיע פסח בא
לא רק שהאביב הינו זמן מבורך לעשות ניקיון וסדר
אחרי שמירקנו את ארונות המטבח מכל שאריות הגלוטן
זה הזמן לעשות קניות ולהתחדש במוצרים בעלי ערך תזונתי מבורך

ומה נוסיף לעגלת הקניות: אצות!

חשוב – למי שיש בעיות בתפקוד בלוטה ירוד או עודף חשוב שיקבל ייעוץ מקצועי טרם שימוש באצות!!

שימוש באצות למאכל אדם ידוע  ונמצא בשרידי מערות האדם הקדמון  מזה 6000 שנה,
האצות הם מהצמחים הראשונים שהתפתחו על פני כדור הארץ.
האצות חיות בתוך המים, חלקן במים מתוקים וחלקן במי ים.
הן מופיעות במספר טקסטורות וצורות, חוטים, עלים מסולסלים, עלים שטוחים, ובצורת אבקה.
את האצות מייבשים בטמפרטורה נמוכה בכדי לא לפגוע בערכי הויטמינים והמינרלים והאנזימים שקיימים בם.
אצות הים עשירות ביוד החיוני לתפקודה התקין של בלוטת המגן-התריס, כמוכן עשירות בסידן, וברזל, אשלגן וזרחן
הן מספקות מגנזיום לכליות, ניקל וקובלט לפנקריאס, מנגן להיפופיזה שבמוח, ברזל לבניית ההמוגלובין, מגנזיום וזרחן לבניית העצמות.

באצות יש תכולה גדולה של ויטמיני B שונים והחשוב בינהם הוא ויטמין 12B , החשוב למי שעובר לתזונה נטולת חלבון מן החי (גבינות, ביצים, בשר, דגים)
ישנם הרבה אנשים שלמרות שאוכלים חלבון מן החי, לא נספג הוא בקיבה ונוצרת מחלת חסר, ידוע היום כי שימוש בגלולות למניעת הריון מונע את הספיגה של ויטמין 12B  בגוף, סימפטומים הנראים בחוסר: דיכאון, עייפות, חולשה, סחרחורות…
ויטמין B12 מצוי בעיקר באצות: נורי, ווקמה, קומבו, רצוי להוסיפם לתפריט היומיומי במיוחד אם אתה טבעוני.
רצוי להבדק אחת לשנה ולבדוק ערכים של ויטמין זה בכדי לא לגרום לחוסרים.
האצות מכילות חלבון בעל הרכב של חומצות אמינו מיוחדות, העוזרות להפעיל את הכבד בצורה יעילה, במיוחד אצת הנורי מכילה שמן מסוג EPA(אומגה 3) הידוע כמונע טרשת עורקים,לנורי תכונות אנטי סרטניות

מחקרים אפידמיולוגיים העלו כי יש קשר בין תזונה עשירה בפירות וירקות אורגנים לבין מניעת מחלת הסרטן.
הבירות וירקות מצויים חומרים המגנים על התאים בפני החומרים  הקרצינוגנים, ובפני פגיעה בקרומי התאים ואפילו בגרעין התא עצמו.

והנה לנו מתכון לחגיגת אצות טעימה

סלט אצות סלק תרד ומלפפונים ברוטב לימוני

דרושים לכמות של ארבעה סועדים:
אצות היזיקי חבילה
אצות ווקמה חבילה
2 מלפפון אורגני
4 גזר
סלק
כוס תרד
כף שומשום
כף צנוברים קלויים

לרוטב:
2 שיני שום
כף רוטב סויה אורגני של לימה
2 לימונים
רבע גי'נגר טרי
כף מיסו לבן
אבוקדו
כף טחינה מונבטת

 ההכנה:
משרים במים  את האצות מסננים ושוטפים לאחר שמתרככות.
שוטפים וקוצצים את קצוות המלפפונים , סלק, גזר ומגרדים אותם במגררת.
בקערה מניחים את האצות והירקות יחד עם יתר התבלינים
לרוטב: מעבירים במעבד מזון את מוצרי הרוטב לקבלת מרקם אחיד ומפזרים על הסלט,
בהגשה מפזרים את השומשום והצנוברים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"