החורף נחשב לאחרון העונות במעגל החיים של הטבע, לכן זה הזמן המתאים לתת לגוף להאט את הקצב, להרבות במנוחה, לשמור על חום הגוף וגמישות השרירים והמפרקים בעזרת פעילות גופנית מודעת כמו יוגה ומדיטציות בישיבה עטופים בשל או שמיכה. זה הזמן להתבוננות פנימה, להקשיב לגשם המטפטף לו בחוץ ולשמוח שהעולם עדיין מתנהל בריא, שהחקלאים שמחים ושהאדמה חוגגת יום הולדת ,ונותנת במתנה את יבולי החורף .וזה גם הזמן לארוחת בוקר מפנקת!

כמות של ארבעה סועדים:

16 כפות קוואקר
חצי ליטר מים
ליטר חלב אורז בטעם וניל, או חלב שקדים, או חלב שיבולת שועל
4 כפות תערובת דייסה מיקס (מתכון בהמשך)
כפית המתקה :סלין או דבש או מולסה או סירופ מייפל

*ניתן לגוון ולהוסיף חצי כוס פירות עונה טריים

להכנת דייסה מיקס לכמות של צנצנת של ליטר: 
5 כפות קינמון
חצי כוס קוקוס
2 כוסות פרות יבשים
2 כוסות שקדים ואגוזים טחונים

אופן ההכנה:
מבשלים את הקוואקר למשך רבע שעה או עד שהמרקם הרצוי לכם נוצר.
ככל שנוסיף יותר נוזלים ונבשל יותר זמן הדייסה תהיה יותר חלקה ונוזלית.
לאחר הכנת הדייסה זורים כף דייסה מיקס לכל מנה. ו/או יחד עם פירות עונה טריים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"