דרושים (8 סועדים):
קילו זיתים ירוקים ללא חרצנים
קילו עגבניות בשלות
חבילת רסק עגבניות אורגני
2 בצלים
6 שיני שום
3 עלי דפנה
חבילת פטרוזיליה
כפית פלפל שחור
כף מלח גס אטלנטי
כפית כורכום
כפית פלפל צ'ילי גרוס
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה: 
מבשלים את הזיתים  בסיר עם מים  יחד עם עלי הדפנה למשך חמש דקות , בכדי להוציא את המרירות מהזיתים
קוצצים את הבצל והשום ומאדים בסיר עד שמשחימים
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר עם הבצל והשום ומבשלים למשך -10 דקות
מוסיפים את רסק העגבניות יחד עם 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים את התבלינים והזיתים
מערבבים ומבשלים למשך 40 דקות על להבה נמוכה
שוטפים ,מייבשים וקוצצים את הפטרוזיליה
לפני ההגשה מפזרים את הפטרוזיליה  הקצוצה מעל הזיתים
ניתן להגיש כמנת טאפס קרה או כמנה חמה  ליד מנת דגים או ליד מנת אורז.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"