נכון שטעמן של הלביבות הקלאסיות המטוגנות בשמן  טעים להפליא,  אך חשוב לשנן ולהבין את הנזק הבריאותי  שנגרם  כתוצאה מטיגון בשמן זמן ממושך.
בטיגון טמפרטורת השמן עולה לכ 160 מעלות והשמן משנה את הרכבו הכימי וכתוצאה מהשריפה נוצרים רדיקלים חופשיים – אוקסידנטים.
הרדיקלים הללו מתחברים למזון ונספגים אצלנו במערכת העיכול, כמו כן הם נמצאים גם באוויר שאנו נושמים. הם מהווים חומר רעיל הגורם לנזק חמצוני  במערכת התאית ולאורך הזמן יתרחש תהליך דלקתי שיגרום עם הזמן לכשל של מערכות הגוף השונות כמו: סכרת, כולסטרול, מחלות לב, אלצהיימר עד גידולים וסרטן.
לכבוד החנוכה, קבלו מתכון  מצוין וטעים להפליא  ללא טיגון, ללא ביצים או קמח … הגרסה הטבעונית לפלאפל.

אני מקפידה להכין את המתכונים מחומרי גלם ראשונים ולא מעובדים, דגש על חומרי גלם שגדלו בתנאים אורגנים ולא מרוססים.
ההתייחסות שלי בבחירת המוצרים בהתאם לעונת השנה המשתנים אצל המגדלים האורגנים משבוע לשבוע , ראשית אני ניגשת לירקן בוחרת מוצרים ואז בונה את המתכון.
להשבחת הטעם אני משתמשת בצמחי תבלין ותבלינים המשמשים לי גם כמקור להמלחת המתכון, כך שהשימוש במלח הוא מינורי ויותר בריא ופחות בולט.
לטבעוניים שביננו ולרגישים לגלוטן, ניתן להכין את הלביבות ללא קמח וביצים, את הביצים יחליף שמן הזית או שמן קוקוס ובמקום הקמח ניתן להשתמש בקמח חומוס.
במתכון אני משלבת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום ושקדים מושרים המחליפים את הביצים.

המצרכים הדרושים לכמות של 10 לביבות:
חצי פאפיה ירוקה
סלק
כף קמח כוסמין
שן שום
בצל
כף ג'ינג'ר מגורר
חצי כוס אגוזי מלך
כפית שמן קוקוס
חצי כפית קארי
חצי כפית מלח גס אטלנטי
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות גרעינים שונים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל הירקות,  קולפים את קליפת הפאפיה ומעבירים יחד עם הסלק במעבד מזון בתוכנית של גפרורים או גוררים במגררת או בקולפן ג'וליאן.
טוחנים את הבצל יחד עם הג'ינג'ר, השום והאגוזים.
מערבבים יחד עם שמן הקוקוס, סלק והפאפיה, הקמח, התבלינים והגרעינים.
יוצרים לביבות שטוחות ומניחים מעל נייר אפייה או מעל אבן לאפיית פיצות  ואופים בתנור למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות או במייבש מזון למשך 8-10 שעות.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"