דרושים (25 לחמניות):
קילו קמח כוסמין
כוס סובין
כוס נבט חיטה
3 שיני שום
ביצה אורגנית
100 גרם חמאת גיי-חמאה טהורה
כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
כוס משקה חלב סויה טרי של תנובה
2-3 כוסות מים חמימים לפי הצורך
מלח גס אפור
כף סירופ מייפל
שומשום מלא

למילוי הלחמנייה:
בצל סגול
חופן עלי אורגנו
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
קורט צ'ילי יבש
300 גרם מוצרלה מגורדת
חבילת עגבניות מיובשות
כף מלח גס אפור

אופן ההכנה:
מערבבים  את המוצרים הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את הקמח
יוצקים בהדרגה את המים רצוי שיהיו חמימים
לשים את הבצק למשך 10 דקות, עד שהבצק רך אך לא דביק.

מניחים בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק בכדי למנוע התייבשות, מניחים לתפוח עד שמכפיל את עצמו בערך כשעה וחצי.

בזמן זה מכינים את המילוי ללחמנייה:
קוצצים את הבצל והאורגנו והעגבניות המיובשות
מקפיצים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב ומוסיפים  את התבלינים שקצצנו יחד עם מלח גס אפור ומצננים
לאחר שמתקררת התערובת מוסיפים אליה את המוצרלה המגורדת ומערבבים
מעבירים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל 25 כדורים
לשים כל כדור  ופותחים בו  פתח באמצע
מניחים כף מהמילוי, וסוגרים את הפתח

מניחים  בתבנית מעל נייר אפייה להתפחה שנייה
מחממים תנור לחום של 190 מעלות
מפזרים  מעל כל לחמנייה  שומשום ומלח גס אפור
ואופים  למשך 20 דקות

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"