מרק אפונה חצויה עם ברוקולי 
דרושים לכמות של 8-10 מנות: 
קילו אפונה חצויה
10 שיני שום
5 ראשי פרחי ברוקולי
2 כפות שמן זית
2 כפות מלח גס אפור
כפית פלפל שחור
כף קארי
50 גרם גבינת רוקפור צאן

אופן ההכנה: 
משרים למשך הלילה את האפונה, שוטפים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
מכניסים את האפונה לסיר לחץ יחד עם 2 ליטר מים ומבשלים כשעה.
בבישול בסיר רגיל יש לקחת בחשבון בישול כחמש שעות עד שהאפונה מתפרקת.
שוטפים ומפרקים  את פרחי הברוקולי לקבוצות קטנות יותר ומוסיפים לסיר המרק יחד עם כל התבלינים,
מבשלים למשך עוד שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם בכדי שהמרק לא ידבק לתחתית.
מגרדים את גבינת הרוקפור ומוסיפים למרק לקראת סוף הבישול, מערבבים היטב עד שנמסה ומגישים.

מרק בטטות חלק ועשיר
דרושים: 
4 בטטות גדולות
3 גזרים
3 פראסות או 3 בצלים
חבילת סלרי אמרקאי
2 סלרי שורש
2 שורש פטרוזלייה
חבילת כוסברה טריה
5 שיני שום
כפית כמון
2 כפיות מלח גס אפור
כפית פלפל שחור
כפית קארי
שומשום ולימון בהגשה

אופן ההכנה:
לקלוף את הבטטות והגזרים ולפרוס לפרוסות בינוניות,
לקצוץ את הפראסות והסלרי ולהקפיץ בסיר המרק עם  2 כפות שמן זית, עד שמשחים,
להוסיף את הבטטות והתבלינים ולערבב לעוד 3 דקות ,
להוסיף מים עד מעל הירקות ואת הכוסברה הקצוצה ולבשל למשך שעה.
לטחון את המרק עם טוחן, בהגשה לפזר מעל שומשום.

מרק בצל קלאסי 
דרושים:
½ ק"ג בצל, מקולף וחתוך לעיגולים
4 כפות חמאת גיי
כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
3 כפות קמח מלא
½ כוס יין לבן יבש
8 כוסות מים
קרוטונים מקמח מלא
50 גרם גבינת עזים צהובה

אופן ההכנה:
מטגנים את טבעות הבצל בחמאה ושמן, בסיר מכוסה, על אש קטנה, עד להזהבה. (בערך רבע שעה).
מוסיפים את המלח וממשיכים לאדות עוד כחצי שעה, תוך כדי ערבוב.
כשהבצל מושחם, מוסיפים את הקמח ובוחשים מספר דקות.
בקערה נפרדת מערבבים את המים, היין  ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש קטנה, חצי שעה נוספת. טועמים ומתקנים את התיבול.
*המרק מוגש בתוספת גבינת עיזים צהובה מגוררת וקרוטונים מתובלים.

מרק עדשים מונבטות
דרושים לכמות של 12 איש:
500 גרם עדשים
חבילת סלרי אמריקאי
5 פראסה- לוף- כרישה
8 גזר
4 זוקיני
6 שיני שום
כפית פלפל
2 כפות כמון
שלוש כפיות מלח גס אפור
3 כפות ג'ינגר טרי מגורר
בצל ירוק
כף שמן זית
סיר מרק
מים מעל גובה המצרכים כ 4 ליטר

אופן ההכנה:
משרים  את העדשים למשך יממה, שוטפים ומעבירים למסננת או לשקית הנבטה לעוד 48 שעות,
יש לשטוף את העדשים מדי שלוש שעות לשמור על הלחות להנבטה מוצלחת.
שוטפים היטב את הירקות,
מסירים את קצוות הפרסות וקוצצים לעיגולים דקים.
מסירים את עלי הסלרי מהגבעולים  וקוצצים   לעיגולים דקים.
קוצצים את הגזרים והזוקיני כולל הקליפה לעיגולים.
מקפיצים את הירקות בשמן הזית למשך מספר דקות.
מערבבים יחד את התבלינים והשום ומוסיפים לירקות ומערבבים.
מוסיפים את המים ומבשלים למשך שעתיים על להבה נמוכה לאחר הרתיחה.
מעבירים בבלנדר או במוט לקבלת מרקם קטיפתי.
קוצצים את הבצל הירוק לעיגולים קטנים ומפזרים חופן מעל כל צלחת  בהגשה.

מרק חומוס ודלעת חרירה
דרושים:
½ ק' דלעת
2 כוסות חומוס
סלרי אמריקאי שלם
כוס כוסברה טריה
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קימל טחון
5 שיני שום
1 בצל
2 כפות מלח ים
1 כף שמן תירס
לימון

אופן ההכנה:
להשרות את החומוס לילה קודם, להחליף את המים לפני שהולכים לישון,
לבשל בסיר לחץ או בסיר רגיל, עד שהחומוס מתרכך.
לחתוך את הבצל ואת הדלעת,
להקפיץ את הבצל בכף שמן תירס עד שמשחים,
להוסיף את הדלעת הסלרי והתבלינים,
להוסיף נוזלים כ- ליטר וחצי,
לתת למרק להתבשל כשעה ולהעביר לטוחן  לקבלת מרק אחיד ומרוסק.
להוסיף את הכוסברה ולתת  למרק להתבשל לעוד  10 דקות נוספות .
בזמן ההגשה ניתן להוסיף טיפת לימון מוסיף המון!!!

מרק פול מסורתי
דרושים:
ק' פול  קפוא (טרי –  בעונה)
ראש סלרי
סלרי אמריקאי
שורש פטרוזליה
פטרוזליה
כוסברה
8 שיני שום
גזר X 5
2 בצל
6 פראסות
זוקיניX 3
כורכום X כפית
כמון X כפית
פלפל שחורX כפית
מלח גס אפורX 2 כפיות
2 כפות שמן זית
לימון
8 תפוחי אדמה
מים 5-6 ליטר בהתאם לגודל הסיר

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הירקות, להוציא את הפול מהתרמילים.
לקצוץ את הבצל והפרסה לעיגולים קטנים
לאדות בשמן זית בסיר המרק,
לחתוך את יתר הירקות לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל והפראסה כשמשחימים יחד עם התבלינים, להוסיף את הפול והמים  ולבשל במשך שעתיים.
להוסיף את הכוסברה והפטרוזליה הקצוצים חצי שעה לפני סיום הבישול.
ניתן להוסיף מיץ לימון בהגשה.

צו'רבה  –  מרק עגבניות איסטנבולי 
דרושים לכמות של 6 סועדים:
7 עגבניות
2 פלפלים אדומים
3 גזרים
בצל גדול
שורש סלרי
סלרי אמריקאי
3 שיני שום
רבע כוס שמיר
חצי כוס פטרוזליה
6 עלי גפן טריים
קופסת רסק עגבניות קטנה
כפית צ'ילי
כפית פלפל שחור או לבן
כוס אורז בסמטי לבן
כף מלח
2 וחצי ליטר מים
2 כפות שמן זית
לימון

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, הסלרי ומאדים עם שמן הזית עד שמזהיב,
שוטפים היטב את האורז
קולפים את קליפת הגזר מגרדים,
קוצצים את העגבניות והפלפלים לקוביות ומוסיפים לסיר המרק ומערבבים למשך מספר  דקות,
מוסיפים את התבלינים, עלי גפן, רסק העגבניות האורז והמים ומבשלים כשעה.
בהגשה ניתן לטפטף 3-4 טיפות לימון

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"