המרק של ג'וליה קיש , אימו המדהימה של הנזיר  צ'ונג אן סוניםמרק שפשוט משובח בטעמו!

דרושים (6 סועדים):
10 גזרים
קליפת לימון מגוררת
100 גרם חמאה
כף סוכר (לא חובה)
כף מלח
שורש פטרוזליה
3 ליטר מים
קופסא של שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:
מנקים את קליפת הגזר ושורש הפטרוזיליה, חותכים לעיגולים עבים
מניחים חמאה בסיר המרק, מוסיפים את הגזר והפטרוזיליה  וקליפת הלימון המגוררת – מאדים למשך מספר דקות
מוסיפים את הסוכר, המלח והמים –  מבשלים למשך חצי שעה
מוסיפים את השמנת וטוחנים לקבלת מרקם חלק

ויש גם וריאציה שלי על המתכון..

דרושים:
10 גזרים
חצי קילו דלעת
קליפת לימון מגוררת
100 גרם חמאה
כף מלח
שורש פטרוזליה
שורש סלרי
3 ליטר מים
קופסא של שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:
מנקים את קליפת הגזר ושורש הפטרוזיליה, הסלרי והדלעת, חותכים לעיגולים עבים
מניחים חמאה בסיר המרק , מוסיפים את הגזר, הפטרוזיליה  וקליפת הלימון המגוררת
מאדים למשך מספר דקות, מוסיפים את המלח והמים –  מבשלים למשך חצי שעה
מוסיפים את השמנת וטוחנים לקבלת מרקם חלק

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"