דרושים (10 סועדים):
2  שורש פטרוזליה
2  שורש סלרי
חבילה של גבעולי סלרי אמריקאי
6 גזרים
כרוב ירוק
חבילת נבטי מאש- מונג
2 בצלים
חצי כוס ממרח מיסו
דף אצות ווקמה
8 פטריות שיטקי
5 שיני שום
2 חבילות טופו אורגני
3 ליטר מים
כף שמן זית
רבע כוס שומשום מלא

אופן ההכנה:
שוטפים את כל הירקות היטב
חותכים ירקות:
את הבצלים לארבע
את הגזרים לעיגולים קטנים
את הסלרי לחתיכות של 2 ס"מ
את השורשים לארבע
את הכרוב לרצועות של 2 ס"מ

חותכים בעזרת מספרים את דף האצות למלבנים בגודל של 2X3 , משרים אותם במים רותחים יחד עם פטריות השיטקי למשך מספר דקות להוצאת הטעם הדומיננטי שלהם ושוטפים היטב במים
מקפיצים עם כף שמן זית בסיר המרק את כל הירקות למשך מספר דקות
מוספים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה על אש בינונית
לאחר מכן מוסיפים את השום והנבטים, האצות והפטריות שהשרנו ומבשלים לעוד רבע שעה
מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו ומוזגים לסיר  לפני ההגשה
בהשה להוסיף לכל צלחת מרק רבע כוס טופו חתוך לקוביות ולפזר שומשום מעל

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"