לאחר שעברנו את פרעה ונדדנו במדבר 40 שנה, הצלחנו השנה למצוא מצות נפלאות מקמח הכוסמין המשובח .
רקדנו בזורבה וגם נשמנו במדבר, יצאנו לעצמאות וכעת זה הזמן ליישם את כל החלומות וההבטחות לשינוי המבורך!!!

בין אביב לקיץ זוהי עונה נפלאה בה נוכל למצוא שפע של פלפלים בכל הצבעים.
החזרתי את הקינואה לתפריט ולפניכם מתכון מנצח חגיגי וטעים ולא לפני שאספר לכם מי הוא הקינואה.

הקינואה הינו צמח חד שנתי המתנשא לגובה 4 מטר, גדל בהרי האינדים באקוודור, ישנם מספר זנים הנבדלים בצבע, הלבן הוא המבוקש ביותר.
הקינואה יכולה להחליף את כל הדגנים בתבשילים המוכרים לכם. בשביל לקבל טעם יותר אגוזי- קראנצ'י יש לקלות אותה למספר דקות בחום גבוה ללא שמן לפני הוספת מי הבישול.

אפשר לטחון אותה לקמח ולהכין ממנה לחמים ושאר דברי מאפה, פסטות, מיקסים לפנקייק, טורטילות ועוד. בצורה זו היא יכולה לעזור לבעלי רגישויות ואלרגיות לחיטה ולמוצריה.
יש בה כמות רבה של חלבון מאיכות גבוהה ביותר- היא מכילה חלבון מלא ביחסים הדומים מאד לחלב (חלב אם או חלב מלא). יש בה גם פחמימות וסיבים תזונתיים, שומנים (הרבה חומצת שומן לינולאית), מינרלים רבים (סידן, אשלגן מגנזיום, מנגן, ברזל, אבץ) וויטמינים (B, E).
הקינואה קלה מאד לעיכול ומהירה להכנה (בישול של כ- 20-15 דקות), מה שהופך אותה למזון מומלץ ביותר לאנשים עם קשיי עיכול, תינוקות, ילדים, מבוגרים, נשים בהריון ולכל השאר.
בגלל קלילותה הרבה היא יכולה בקלות לשמש למאכל גם בקיץ (דגנים אחרים נוטים להיות כבדים מדי בקיץ) והיא יכולה להשתלב בקלות בסלטים ובקינוחים.
את הקינואה אפשר לאכול מבושלת בצורה רגילה או לאחר קלייה קלה, מונבטת, כפסטה ,כדייסת בוקר, אפשר להכין ממנה מנות עיקריות, סלטים, פשטידות וקינוחים (נסו להכין פודינג מקינואה במקום מאורז עם חלב עזים מלא או חלב סויה ופירות יבשים ותבלינים).

הקינואה נחשב לחלבון כמעט מלא מכילה כ – 16% חלבון, חלבון מלא צריך להכיל 22 חומצו אמינו, את הדגנים האחרים כמו:אורז מלא, קווקר, לחמים משיפון, קמח מלא, כוסמין, סולת מלאה, בורגול, כוסמת צריך לשלב עם משפחת הקטניות או עם זרעונים עלמנת לקבל את החלבון המלא .
חלבון מלא יודע לספק לגוף את כל החומרים החיוניים על מנת להזין את האיבר הגוף  והמוח (בדרך כלל שהגוף סובל מחוסרים של ברזל ומגנזיום תהיה השפעה ישירה על מצב הרוח).

אם אדם צורך כמות גדולה יותר של חלבון מכפי שזקוק ביום החלבון ישמש ליצירת אנרגיה- ויעניק לנו כוח וחיות ובהירות מחשבה, זיכרון, שמחה ונינוחת.

כמות חלבון ביום:
תינוקות- 13-14 גרם ליום
ילדים מגיל 3 עד 10 – 16 עד 23 גרם ליום
נשים מגיל קבלת ווסת – 44- 50 גרם ליום
גברים מגיל 10 – 45-63 גרם
נשים הרות- 54-60 גרם
מניקות- 56-65 גרם
חישוב כמות החלבון לאדם היא ע"י הכפלת משקל הגוף שלו ב 0.8, לדוגמא משקל 68 ק"ג=  כמות החלבון תהיה 54 גרם ליום

המצרכים הדרושים לכמות של 6-8 סועדים:
8 פלפלים בינוניים למילוי רצוי אדום או כתום
3 גזר
3 שיני שום
בצל
1 כוס קינואה
6 פטריות שמפניון
כוס כוסברה
כפית טנדורי מסאלה או כפית קארי וכפית כמון
כף מלח גס אפור
פלפל
פפריקה מתוקה
חצי כוס רוטב סויה אורגני
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מנקים היטב היטב את הפלפלים, מסירים את החלק העליון סביב הגבעול ושומרים את המכסה לסגירה של הפלפל לאחר המילוי.
שוטפים היטב את הקינואה ומשרים במים לחצי שעה מינימום.
מסננים את מי הקינואה ומייבשים במסננת.
מניחים בתוך קערה את הקינואה, מגוררים את הגזרים ומוסיפים לאורז יחד עם התבלינים.
קוצצים ומאדים עם כף שמן זית במחבת את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את הגזר ומערבבים.
קוצצים את הפטריות והכוסברה ומוסיפים למחבת לעוד מספר דקות, מוסיפים את הקינואה והתבלינים.
ממלאים כל פלפל במלית לא דחוס מדי, ומניחים בסיר  שיכול להכיל את כל הפלפלים מבלי שיזוזו.
אם הם לא עומדים אפשר לקטום את התחתית בכדי לייצב את הפלפלים.
ממלאים את הסיר במים עד גובה הפלפלים, מוסיפים  2 כפיות פפריקה מתוקה, וחצי כוס סויה.
יוצקים מהרוטב לתוך הפלפלים וסוגרים את המכסים.
מבשלים במשך שעה לפחות.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"