להיות אימא לחמישה בנים זה לא מסתכם רק ברישום במרשם האוכלוסין ובתעודת הזהות….
התנהלות אמיתית של אימא היא גם בהצצה לחוויות הילדים מבלי שהם ממש מרגישים את נוכחותה והיא גם עושה משהו מועיל לסביבה תאמינו לי גם אם הם לא ממש אומרים את זה הם מאוד מכבדים וגאים בכך.

אצל המתבגרים אחת הדרכים הטובות שמצאתי בנושא זה  שתאם ככפפה לאהבותי
זה הבילוי המשותף איתם במחנה הקיץ של צופי תל אביב שמתקיים בכל שנה ביער מנשה ליד יוקנעם.
היער טבול בירק ועצים  בנוף קסום שנותן לך את האפשרות לחוות בכל שנה את חווית הלינה בשטח וליצור יש מאיין בו זמנית עם עבודה של שעות על הרגלים,עבודת צוות מדהימה וסיפוק לא רגיל.

אז מה עושה הורה מבשל…
שבט הנשיא  מונה  כ 1600 חניכים  מתוכם יצאו השנה 1100 חניכים
אתם מתארים לעצכם מה זה לבשל לכמות כזאת של חניכים….
השבוע  הגיעו כל החניכים ליער , בצהריים עוד היה המצב רגוע מבחינת התפריט כי רק שכבת ט ומעלה קיבלו ארוחה, אז יכולתי להתפנות ולפנק את 20 ההורים שהתנדבו להגיע ולעזור במטבח.
ובאמת כל הכבוד בלעדי ההורים המדהימים הללו זה בפרוש לא יכל לשרוד !!!!
כולם מאוד מחוייבים ועושים את המקסימום וללא תמורה, התמורה היא שלנו והזכות הגדולה להיות שם לצדם של הילדים הנפלאים שלנו , לראות אותם נהנים וחווים את חווית המחנה.

מה הכנתי: "פאסט פוד בריא צמחוני"
ואפילו ההורים הקרניבורים אהבו מאוד ונהנו…
הרי המתכונים.

תבשיל שבט הנשיא מחנה קיץ

כמות ל 20 הורים רעבים לאוכל בריא:
חצי קילו אורז בר
חצי קילו קינואה
חצי קילו עדשים צהובים
בצל
כוס פטרוזיליה
2 שיני שום
כף כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 ליטר מים
כף שמן זית

אופן ההכנה:
משרים במים את כל המוצרים היבשים למשך שעה, שוטפים היטב לקבלת מים צלולים ומסננים.
קוצצים את הבצל ומאדים על כף שמן זית עד שמזהיב ומוסיפים את התבלינים והמוצרים שהשרנו למעט הפטרוזיליה.
מוסיפים 2 ליטר מים ומבשלים על אש קטנה למשך 40 דקות.
לפני ההגשה מוסיפים את הפטרוזיליה מערבבים ומגישים יחד עם ירקות מוקפצים מתכון בהמשך.

ירקות מוקפצים על הפלאנצ'ה

כמות ל 20 הורים רעבים לאוכל בריא:
7 זוקיני מכונה מלפפון בהיר של העונה-קיץ מנצרת
7 גזר
2 קילו דלעת
בצל
2 שיני שום
כף פפריקה חריפה
כפית פלפל שחור
כפית אורגנו
כפית מלח
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
שוטפים וחותכים את הירקות לקוביות , מקפיצים את הבצל ראשון יחד עם שמן הזית על פלנצ'ה או וו'ק,
כשמזהיב מוסיפים את הירקות לפי הסדר:
גזר ,דלעת ולבסוף זוקיני, מפזרים את התבלינים ומקפיצים למשך רבע שעה , אך שישארו עדין חצי קשים.

מחכה כבר לשנה הבאה!

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"