סיפור על קארמה או תושיה…

הערב עם צ'ונג אן סונים עבר נפלא!
הכנתי גלידה פיצוץ כזו…שגם המנוע של הויטמיקס לא עמד בה….
ואכן המנוע מושבת!!! אז המשכתי להכין את הגלידה עם המג'ימיקס המופלא שבפעם השנייה מציל אות מפדיחות!!! בשפה יותר תיקנית… בושות!
בפעם הראשונה זה היה בפסח בפסטיבל  זורבה בודהה, בבוקר של יום שבת אמרתי לזהר בן זוגי להוראת התזונה , שנראה לי שלא יגיעו מספיק אנשים לשיעור הדגמה שלנו וכדאי להודיע במיקרופון על השיעור שלנו.
זהר מיד דייק  ואמר לי שממש אין צורך  ויהיו מספיק אנשים ושלא אדאג…בקיצור תירגעי ותמשיכי ליהנות מהמדבר…

ניגשתי להכנת המוצרים לסדנא שכללו ירקות ופירות של עונת האביב,
התבוננתי במוצרים והרהרתי , היכן אני פוגשת את הרגע הזה! את הזן במטבח!
כשבחרתי בקפידה את המוצרים, את הירקות והפירות האורגנים בבוקר יום קודם, עבור הכנת המתכונים… נפגשתי אז ברגע הזה.
כל ירק נבחר בקפידה , התבוננתי בו ובדקתי שאכן ראוי להיות בנבחרת השייק ,
כשהובלתי אותם במכונית שלי תוך הקפדה שיהיה להם נוח ונעים , בטמפרטורה הנכונה ולא בצפיפות רבה.
לפני הסדנא שטפתי את הירקות והפירות והרהרתי איך אני מעבירה לקהל את התחושה הזאת של להיות ברגע הזה עם העשייה .
אם זה בבחירה, בשטיפה או בהכנה…
בכל מצב אני שם.
בנוכחות מלאה במטרה.

מעניין היכן היה המיינד שלי באותו בוקר שארזתי את הויטאמיקס ?!
פשוט ארזתי את הכל ולא את המנוע
מזל שהיה איתי מעבד המזון שהציל אותי.

וכך, כהשולחן מסודר ועליו כל המוצרים להדגמה, זהר ואני מרוצים, הקהל החל להגיע ונראה היה כי אין לזה סוף.
ואכן התקהלו כ 100 איש נלהבים ומחייכים, מחכים ללגום את השייק.
ואופס…לא מוצאת את המנוע של הויטאמיקס.
זהר היה מדהים ולא נלחץ ועם חיוך רחב הודיע "אל דאגה, אביטל תמצא תוכנית מגירה".

הודעתי לזהר שהכל בשליטה , "תפטפט עם הקהל ואני אכין שייק, יהיה סבבה"

הפעלתי את המג'ימיקס  והכנתי שייק טעים, מזין, מרווה
ביום חם שכזה במדבר …..אין דברים כאלה………..

אז הנה לכם המתכון ותודה לכל המשתתפים.

ואם תרצו להתנקות זאת הזדמנות אחרונה לקריאה לניקוי מיצים ביום חמישי הקרוב
5-7 למאי שבי ציון, ההרשמה עומדת להסגר!!!
אל דאגה, יש עוד אחת ביוני – 16-18 ביוני

שייק זורבה חמצמצץ ואביבי

דרושים לכמות של 2 ליטר משקה:
4 עלי חסה ערבית
3 ענפי סלרי
2 תפוחי עץ גאלה
כוס מלון
כוס פפאיה
2 תפוזים ללא הקליפה
3 תמרים
7 אגוזי מלך
כף שמן קוקוס
כפית ספירולינה באבקה
7 קוביות קרח
500 מ"ל מים קרים

ההכנה:
שוטפים היטב את כל הירקות והפרות וקוצצים לחתיכות בינוניות.
מכניסים את כל המוצרים לבלנדר עם מנוע חזק שיכול גם לכתוש את הקרח, עד לקבלת מרקם קטיפתי.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"