עוגה זריזה ורעננה, ללא ביצים, שמנת, חמאה או אפיה.

דרושים לעוגה בתבנית בקוטר 26

לבצק:
2 כוסות אגוזים/ מקדמיה/ ברזיל/ מלך/ פקאן/ שקדים
2 כוסות  תמרים ללא גלעין
חצי כפית מלח ים

לקרם:
2 כוסות קשיו
כוס שמן קוקוס
3 כפות סירופ מייפל
כוס מים
1.3 כוס מיץ לימון/ליים
כפית וניל
כפית גרידת לימון/ ליים

לציפוי:
פירות העונה

אופן ההכנה:
בצק – טוחנים את תערובת האגוזים במג'ימיקס בפולסים, טחינה גסה מוסיפים את התמרים וממשיכים לטחון בפולסים עד לקבלת "בצק" לשים את התערובת עם הידיים ומשטחים בתחתית התבנית.

קרם –  מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר עם מנוע חזק וטוחנים עד לקבלת קרם חלק . שופכים את הקרם על שכבת הבצק.
אם רוצים ניתן לגוון את הקרם עם חלק מהפירות לציפוי, או 2 כפות קקאו – פשוט להוסיף לבלנדר ואז מתקבל קרם פירות או קרם שוקולד קצת אחר.

מסדרים את הפירות מעל הקרם ושולחים לפריזר לשעתיים- שלוש לפחות, אפשר לשמור אח"כ במקרר עד להגשה.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"