האביב בפריחה מהממת, צובע את הטבע בשלל צבעים וריחות, עלים ירוקים חדשים מופיעים להם רעננים

וצעירים מחליפים את העלים שצנחו להם בלאט לאימא אדמה,
זו עונה של התחדשות , התחזקות אחרי ימי החורף הקרים.
להרגיש את הטבע משמע לטייל בו'  ללכת לאיבוד ממקום של חוויה קסומה…
אביטל חוברת לשי זכאי,  אומנית וצלמת אקולוגית, יופי של פעילות לכל המשפחה.

בינתיים קבלו את המתכון שנכין ונאכל ביער, אפשר ורצוי להזמין חברים ולנסות בבית. לא חייבים גחלים לוחשות, אפשר גם בתנור.

בתיאבון

דרושים ( 20 סועדים):
חצי קילו אורז בסמטי מלא
קילו וחצי ארטישוק ירושלמי
רבע קילו טופו אורגני
4 כפות רוטב סויה
שום שלם
10 פטריות שמפניון או שיטאקי טריות
2 פרסות
4 ראשי שומר
2 בטטות
3 פלפל צ'ילי טרי
6 כוסות מים חמים
רבע כפית פלפל שחור
כף קארי
כפית זרעי קימל
קדירה  או פוייקה 4 ליטר

אופן ההכנה:
נחתוך  את הטופו לקוביות, נשרה את האורז למשך שעתיים, נשטוף ונסנן.
נשטוף ונקרצף את קליפת הארטישוק והשומר ונחצה אותו לשניים.
ננקה את הפטריות עם נייר ניגוב או מפית ונניח אותם בשלמותם..
את הפרסה נשטוף היטב ונחצה לשש.
נסדר את כל הירקות בפוייקה יחד עם פלפל הצ'ילי והאורז.
נערבב את התבלינים יחד וניצוק  מעל הירקות.
נעמיד על גחלים (או נכניס לתנור) למשך כשעה .
לבקר את הפויקה  אחרי עשרים דקות ובמידת הצורך להוסיף מים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"