דרושים (20 פיצות אישיות)

לבצק:
חצי קילו קמח כוסמין
חצי קילו קמח שיפון
כוס שמן זית
2 כפות שמרים יבשים
2-3 כוסות מים חמימים לפי הצורך
כפית מלח גס אפור
כף סילן
מלח גס אפור
שלוש כפות פשתן

לפיצה:
1 זוקיני
10 עגבניות מיובשות
20 עגבניות שרי
חציל
רבע כוס אורגנו טרי
חבילת אורוגולה

לרוטב הפיצה:
6 עגבניות
4 שיני שום
רבע כוס זיתי קלמנטה
בצל סגול
רבע כוס עגבניות מיובשות
קורט פלפל צ'ילי קאיין
רבע כוס בזיליקום טרי
3 ענפי טימין

אופן ההכנה:

מתפיחים בצק:
מערבבים  את הרטובים תחילה ומוסיפים בהדרגה את הקמח ,שופכים בהדרגה את המים רצוי שיהיו חמימים, לשים את הבצק למשך 10 דקות עד שהבצק רך אך לא דביק
מניחים בקערה משומנת, משמנים את פני הבצק בכדי למנוע התייבשות, מניחים לתפוח עד שמכפיל את עצמו בערך כשעה וחצי מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל  20 חלקים, לשים כל כדור, מניחים  בתבנית מעל נייר אפייה להתפחה שנייה. בזמן שהבצק בתהליך התפיחה, נכין את המצרכים שנוסיף מעל הבצק, הרוטב והירקות.

מכינים  הרוטב:
נכניס את כל המוצרים למעבד מזון ונטחן לקבלת הרוטב

פורסים הירקות:
את יתר הירקות שיהיו מעל הרוטב נכין כמו אנטי פסטי – את הזוקיני והחציל, נקלף בעזרת קולפן לרצועות דקיקות, את העגבניות שרי נפרוס לפרוסות דקות

מרכיבים פיצה:
נרדד כל כדור לעיגול ועליו נניח כף מרוטב הפיצה ומעל נניח את הירקות

ניתן לאפות במייבש מזון למשך 10 שעות בחום של 40 מעלות או לחילופין בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"