עונת הקדירות הגיעה, ימי החורף כבר באוויר, למרות המתיחות בדרום צריך גם לאכול בריא ולהזין את הנפש והמוח בארוחה מאוזנת על מנת להירגע.
אל תתפתו ל"נצל" את המתח שנמצא באוויר לטובת זלילות מיותרות. עיצרו!!! אפשר להכין ארוחות מגניבות גם בצל הסכנה…הסכנה היותר חמורה זה הפיתוי לאוכל "מנחם", איזו עוגיה בזמן החדשות, ממתקים בממד…
קחו בחשבון שהסוכר יגרום לכם ליותר מתח, חרדה, עליה במשקל!

מה יותר קל מתבשיל קדירה המכיל את כל רצונותינו באוכל וטעמים..קל להכנה, נכנס לתנור שחומם מראש על חום של 250 מעלות, ולאחר שעה הניחוחות המפיצים את הבית , מבשרים את בשורת ההצלחה!
האפשרויות רבות: קדירת פטריות, קדירת אורז עם אזוקי וירקות, קדירת טופו ושורשים, קדירת קינואה עם עגבניות לחות וטופו,פאייה צמחונית… והנה לכם מתכון לקדירת אורז מלא ופלפלים אדומים

דרושים לכמות של שמונה סועדים:

חצי קילו אורז מלא בסמטי
2 פראסות חתוכות לעיגולים
4 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
4  שיני שום קצוצות
2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
20 כרוב ניצנים
כפית כורכום
חצי כפית צ’ילי גרוס
כפית פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
כף מלח גס אטלנטי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

משרים את האורז למשך שעה במים מסננים ומיבשים במסננת ,
מאדים את הבצל הפראסה והשומים בסיר המיועד עם שמן הזית עד שמזהיבים, מוסיפים את האורז התבלינים והירקות, מערבבים ומוסיפים את המים.
מחממים את התנור לחום של 250  מעלות, מכניסים את הקדירה  לתנור לבישול 60 דקות .

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"