צילום: מיכל לנרט

גם אתם יכולים להיות שפים בתחום החומוס פול, ממרח חומוס הוא דבר קל ביותר להכנה, יש לשים לב כי הוא לא נשאר לאורך זמן, עדיף להכין כמות קטנה כל יומיים.
חשוב ביותר להכין את החומוס בדרך שרשמתי בכדי לקבל תוצאות טובות.

המצרכים הדרושים:
500 גרם חומוס יבש
500 גרם פול יבש
100 גרם טחינה גולמית רצוי מונבטת או מלאה
2 לימונים
כף כמון
2 כפות שמן זית
כפית מלח
4 -6 שיני שום
מים לפי הצורך (לשמור את הנוזלים מבישול החומוס)

אופן ההכנה:
המרקם של החומוס נקבע לפי משך טחינתו, הסמיכות הרצויה תקבע לפי הוספת הנוזלים לחומוס, הטעם ישתנה בהתאם לסוג הטחינה שנוסיף.
משרים את גרגירי החומוס והפול שמונה שעות במים פושרים,שוטפים היטב ומשאירים במסננת לעוד שמונה שעות להתחלת הנבטה כך התוצאה תהיה יותר קלה לעיכול.
מכניסים את הפול לסיר לחץ יחד עם כפית כמון (למלא מים עד ל 2 ס”מ מעל) לבשל למשך שעה, או בסיר רגיל למשך שעתיים. מעבירים את גרגירי החומוס ללא הנוזלים למעבד מזון- מג’ימיקס לטחינתו, ובהדרגה מוסיפים טחינה גולמית, מיץ מלימון, מלח, כמון, שמן זית.
טוחנים כרבע שעה ובודקים מדי פעם עם הגענו למרקם ולטעם הרצוי.
טוחנים את הפול באופן גס ביותר שישאיר מרקם מרק ופולים חצויים.

בהגשה מורחים סביב צלחת את החומוס, מוסיפים 2 כפות פול.  ניתן לפזר פפריקה, זעתר ושמן זית ומיץ לימון וסחוג ליד, כל אחד בהתאם להעדפתו האישית.

קטניות מכילות חלבון מבורך ובמיוחד לטבעוניים!
כמה חומוסיות יש סביבינו!
זהר שותפי היקר יוצא עם חסה לניגוב החומוס. אני ממש ממליצה על הרעיון!
התחושה של הקלילות מבלי לגמוע את הפיתה, מבשרת לקיבתנו חיוניות ורעננות.
ואם אתם ממש חייבים את הפיתה, קנו לכם כמה פיתות מקמח מלא או הכינו מקמח כוסמין, ציידו את התיק וצאו לכבוש את החומוסיות של העיר!
יותר חשוב למצוא חומוסיות שדגלות במענה של חומוס ללא חומר משמר!