צילום: מיכל לנרט. מתוך סיפרי החדש שיצא לאור “חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן”.

רבות נכתב על הסלק, מהבורשט ההונגרי, לסלט סלק המסורתי המרוקאי, עד לאנטי פסטי האיטלקי.
הזרם הרוריסטי-rawfood משתמש הרבה בסלק הטרי, לסלט או לכריות סלק כתשובה לרביולי.
אז מה יש בסלק: טעם מיוחד, צובע את הידיים וכל אוכל שלידו, מכיל כמויות מבורכות של ברזל, עוזר לניקוי מערכת השתן, מחמם, מתוק בריא שמוריד את הכמיהה למתוק מתועש!
עלי הסלק נקראים על מנגולד, בקוריאה משתמשים הרבה בהם בסלטים המוקפצים כירק עם נוכחות חשובה.

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
4 סלקים

למרינדה:
4 כפות שמן זית
2 לימון
כפית מלח גס אטלנטי
כפית פלפל שחור
כף ג’ינג’ר
כפית שמן צ’ילי
כפית חומץ בלסמי
2 שיני שום
רבע כוס בוטנים טחונים

אופן ההכנה:
שוטפים ומקרצפים היטב את הסלק, מכניסים לתנור מחומם מראש 250 מעלות ,מעל נייר אפיה למשך 40 דקות.
מצננים ופורסים לפרוסות דקות,מניחים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את המרינדה.
מכניסים את כל חומרי המרינדה למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.