צילום: נועם עופרן

הקטניות הן משפחה מבורכת הנחוצה לכולנו בתפריט היומי.
הן מכילות שפע של חלבונים ובכדי ליהנות מהאנזימים שאגורים בהן יש להנביטן.
את המתכון הזה כתבתי בהשראת המטבח היווני, שם פגשתי לראשונה מנה דומה שעשויה רק מעדשים צהובות ולימון.
היות ואני חובבת מסבחה ידועה, החלטתי לקחת את המנה האהובה ולתת לקטניות אחרות לככב. התוצאה כל כך מנצחת, בריאה, מזינה ומתאימה בכל עונה.

חומוס יווני מעדשים צהובות
המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
חצי קילו עדשים צהובות חצויות
5 כוסות מים
כף כמון
כפית קארי
כף מלח גס אטלנטי
2 לימוני ליים בעונה או לימון רגיל
2 כפות שמן זית
רבע כוס פיטרוזליה קצוצה שטופה

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים למשך שעה, שוטפים היטב עד לקבלת מים צלולים.
מעבירים לסיר מתאים יחד עם המים והתבלינים ומבשלים למשך שעתיים או עד שהעדשים הופכות להיות ממרח.

שעועית נימוחה
המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
2 כוסות שעועית לבנה
מיץ מ 2 לימונים
כף זעתר
3 כפות שמן זית איכותי
4 כוסות מים

אופן ההכנה:
משרים את השעועית למשך 12 שעות
שוטפים ומסננים ומעבירים לסיר לחץ לבישול למשך שעה (או לשעתיים בסיר רגיל, עד שהן רכות).
מעבירים למכתש ועלי או מעבד מזון וטוחנים גס את השעועית.

הגשה
לוקחים צלחת עמוקה, יוצקים שכבה של חומוס יווני (קרם העדשים) ומעליה שכבה של שעועית נימוחה. מזליפים מיץ לימון, שמן זית, זעתר ומגישים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"