איזו ארוחת בוקר מנחמת (גם) בקיץ.
ציר מיסו עם אטריות אורז
הגירסה של מאסטר קן וויט.

מבין כל הימים החמים והקסומים בהן ביליתי בזכות גדולה של מורתי וחברת נפש יקרה שלי אפרת , במרכז קטאידו של מאסטר קן וויט במנייל צרפת .
Ken Waight
Seishin Kitaido
היה זה בוקר סגרירי וגשום,
לאחר תרגול הבוקר בדוז׳ו , כשציוצי הציפורים נכחו במלוא המרץ ,
יחד עם טיפות גשם עדין שלא פסקו והסבו אושר רב
לעצים ולצמחים סביב .
ניגשנו למטבח ו מאסטר קן הודיע לי: ״זה בהחלט בוקר למרק מיסו״.

פתחתי את המקרר ושלפתי את כל מה שנראה לי מתאים לציר המרק.
קן ניצח על הסירים ושלף גירסה נפלאה למרק האהוב .

מרק מיסו הוא בעצם סוג של ציר ירקות , בדרך כלל שורש,
שמוסיפים לו פטריות מרפא שונות כמו שיטאקי הידועה בזכות סגולות המרפא שלה בשיקום תאים פגועים.
אצות ים שונות כמו וואקמה , ארמה או קאמבו
שמחזקות את היוד והברזל בגוף,
טעמם משתלט לכן נוסיף אותן בעדינות ולאחר חליטה טובה במים קרים.
לאחר בישול ציר המרק
ולפני ההגשה , הוספנו ממרח מיסו אורגני לבן ואטריות אורז רחבות .
ארוחת בוקר מושלמת .

המצרכים לליטר ציר מרק:
בצל
בצל ירוק
6 פטריות שונות
תפוח אדמה (לא חובה)
סלרי אמרקאי
כוסברה
150 גרם אטריות אורז
50 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות
ליטר וחצי מים
3-4 כפות ממרח מיסו אורגני לבן
אופן ההכנה :
שוטפים וקוצצים את כל הפטריות והירקות
ומבשלים כחצי שעה
מבשלים לחוד ל 2 דקות את האטריות .
לפני ההגשה מערבבים ממרח מיסו בקערה נפרדת יחד עם 3 כפות מים, מוסיפים למרק ומגישים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"