זה עתה יצאה לאור בהוצאת פוקוס המהדורה העברית של ספרו של ג'ושוע רוזנטל "תזונה אינטגרטיבית: מסע בין שיטות התזונה השונות למציאת השילוב המיטבי לגוף ולנפש שלך." לא לחינם הושם הדגש על המילה "שלך."
ג'ושוע מזכיר בספרו שוב ושוב את המושג ביו-אינדיבידואליות, או במילים פחות עדינות: המזון של אדם אחד יכול להיות רעל עבור אדם אחר.

המורה הבינלאומי הנודע דיפאק צ'ופרה כתב אודות ספרו של ג'ושוע רוזנטל שהוא "משלב בצורה מבריקה בין אמנות ומדע התזונה לבין ההיבטים הקשורים לצמיחה אישית כמו אהבה, יחסים בין-אישיים, כושר גופני, קריירה ואורח חיים רוחני. השילוב המוצלח הזה יסייע לכם למצוא את הדרך לבריאות ואושר."

בדצמבר שנה שעברה, ג'שוע וחברתו הדסה,  הגיעו כאורחים של זהר חברי הטוב לדרך, ויחד התייצבו אצלי
במטבח להכין  בצוותא ארוחה ברוח העונה, צמחונית ומשולבת עם מזון "חי"  ומבושל.

לפני שניגש לכמה ממתכוני הארוחה המאלפת, מצרפת מקורות להרחבה:

אודות הספר

כתבה שלי בחיים אחרים 

ועכשיו למתכונים:

משקה שמש חורפית
בארצנו הקטנטונת החורף היא עונה שמוגדרת כחורף, אך לא ממש מרגישים את הקור והגשמים עד כמעט סוף דצמבר.
פירות ההדר בשיאם, הבחירה במשקה שנותן את התחושה החמצמצה והחמימה של השמש שמחממת בנעימות יחד עם קריצה של שורש הג'ינג'ר העל סגולות המרפא המחממות ומחזקות.

המצרכים הדרושים לכמות של 2 ליטר:

10 תפוזים
4 לימונים
10 תפוחים ירוקים
חתיכונת ג'ינג'ר
כף שמן קוקוס
2 כפות דבש

אופן ההכנה:
מעבירים את כל הפירות לבלנדר מערבבים בכוס מים את הדבש ושמן הקוקוס ומוסיפים לכד המשקה.

סלט אטריות כוסמת עם אצות היזיקי וסלק

סובה הינו דגן חשוב במיוחד בחורף כי איכותו מחממת ומזינה את הכליות.
סלט זה וריאציה צבעונית בעל טעם אסייתי מפואר, שיכול לתת מענה לשילוב של "חי -ומבושל "בסלט אחד .

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
חבילת אטריות סובה
סלק
2 גזרים
כוס אצות היזיקי
חצי כוס שקדים חצויים ללא קליפה
כוס נבטי ברוקולי
10 פטריות שיטאקי טריות
כף שומשום שחור

לרוטב:
לימון
2 כפות רוטב סויה אורגני
2 כפות שמן שומשום
כף שמן זית

אופן ההכנה:
מכניסים לתבנית את השקדים מפזרים קורט מלח גס אטלנטי וכפית שמן זית, מערבבים ומכניסים למייבש מזון למשך יממה. ניתן לייבש כמות גדולה ולאכסן במקרר בכלי אטום.
מבשלים את האטריות לפי הוראות על גבי האריזה, להיזהר מבישול ייתר, לאחר הבישול מסננים את הנוזלים ושוטפים תחת מי ברז.
מפרידים את הרגל של הפטריות  השיטאקי חותכים לפרוסות דקות, מכניסים למחבט עם כף שמן זית, מאדים למספר דקות ומוסיפים כפית רוטב סויה , מערבבים לעוד דקה  ומצננים.
משרים במים פושרים את אצות ההיזיקי למשך רבע שעה, מסננים ומייבשים.
מגוררים את הגזר והסלק לתוך קערת הסלט ומוסיפים את הפטריות, אצות, אטריות, תבלינים ורוטב , מערבבים היטב ובהגשה מפזרים את נבטי הברוקולי בכדי שלא יצבעו מנוכחות הדומיננטית של הסלק.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"