גם על הדלעת אנו מברכים בתחילתה של שנה ועל שום מה?
המילה הארמית לדלעת היא "קרא", צליל המילה דומה למילה "לקרוע". המקובלים אומרים שברכה זו עוזרת לנו לקרוע את פסק הדין לפיו נמצאנו אשמים בבית המשפט הקוסמי.
אם ליבינו מלא בתשובה, מילים אלו יכולות לעזור לנו לשנות את גזר הדין ולזכותינו.
בואו ננצל את הירק המדהים הזה על כל סגולותיו!

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
2 כוסות קוביות דלעת
2 כוסות תרד עדין
חבילת נבט חמנייה
חסה אמריקאית
2 כוסות עלי בייבי
צרור עלי בזיליקום
רבע כוס זיתי קלמנטה
שתי כפות רוטב סויה אורגני
3 כפות גרעיני דלעת
כפית צ'ילי גרוס
כפית פלפל שחור טחון גס
כף מלח גס אפור- אטלנטי
לימון
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים את כל הירקות. את הדלעת חותכים לקוביות ומקפיצים עם כפית שמן זית במחבת למשך מספר דקות. מוסיפים קורט פלפל שחור וצ'ילי ומלח גס. להימנע מבישול יתר.
את הירוקים שוטפים היטב, מסננים ומייבשים וחותכים גס. מערבבים בקערת הגשה יחד עם הדלעת, הטופו, גרעיני החמנייה ומוסיפים מיץ לימון , שמן זית, מלח, פלפל שחור. מערבבים ומגישים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"