מבין המזונות המיוצרים מקטניית הסויה, נחשב המיסו לבריא מכולם, כיוון שהוא מיוצר בתהליך של התססה שמעשיר אותו בחיידקים הטובים למערכת העיכול ולחיזוק החיסוניות של הגוף. ניתן לתבל אתו סלטים (במיוחד במיסו הלבן) או להשתמש בו למרק המיסו המפורסם.

החומרים ל-10 מנות:

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים גס

2 שורשי סלרי חתוכים גס

4 גבעולי סלרי

3 גזרים חתוכים לעיגולים

2 בצלים חתוכים לרבעים

1/4 כוס אצות ווקאמה או קומבו

15 פטריות שיטאקי (או מכל סוג)

5 שיני שום

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

1/2 כוס ממרח מיסו חום כהה אורגני

להגשה:

1 חבילה טופו חתוכה לקוביות קטנטנות

1 כוס נבטים סיניים

1/4 כוס שומשום מלא (או שחור)

1 בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה

  1. שמים את כל הירקות בסיר גדול

אני משתמשת בקדירת דונאבה מבית ג׳מוקה)

ומוסיפים 4 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך שעה על להבה בינונית.

  1. משרים את האצות במים פושרים  יחד עם פטריות השיטאקי למשך רבע שעה, מסננים ושוטפים היטב במים (אם משתמשים בפטריות טריות ולא במיובשות – אין צורך להשרות אותן).
  2. מוסיפים לסיר את האצות, הפטריות, השום והג'ינג'ר המגורר ומבשלים חצי שעה נוספת.
  3. מערבבים בכוס מים קרים את ממרח המיסו, יוצקים לסיר לפני ההגשה ומערבבים.
  4. מוסיפים לכל קערת מרק חופן קוביות טופו, נבטים סינים שנקראים גם נבטי מונג, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

צילום מתוך אוסף הספר רב המכר
״חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן״, גם במהדורה באנגלית
צילמה:Michal Lenart
הפקה לג׳מוקה צילם :Gavriel Horesh
ג'מוקה Jammoka

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"