מתכון טמפה מוקפץ:

טמפה מוקפץ עם דלעת אספרגוס ותרד
בכל מתכון מוקפץ או מבושל רצוי להוסיף ירק חי או נבטים טריים ללא בישול , שילוב מצוין בכל עונת השנה . .
המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים:
חבילת טמפה
7 גבעולי אספרגוס
2 כוסות תרד שטוף
בטטה או רבע קילו דלעת
5 עלי בוקצ'וי או רבע כרוב
חבילת נבטי חמנייה
5 עלי בזיליקום
4 שיני שום
פלפל צ'ילי טרי
כפית  תבלין חואיג'
4 כפות שמן זית ברנע( אני משתמשת בריש לקיש )
כף רוטב סויה
כפית מלח גס אטלנטי
כפית פלפל  שחור
רוטב:
כף רוטב בלסמי איכותי
כף שמן זית
לימון שלם-מיץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
חותכים את הטמפה לקוביות משרים ברוטב סויה, שמן זית ,פלפל שחור, חוואיג',
חותכים את הדלעת לקוביות, בוזקים שמן זית ומלח ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה יחד עם
קוביות הדלעת ואופים בחום 220 מעלות לרבע שעה.
במחבת מקפיצים בכל פעם ירק אחר עם שמן זית ופרוסות שיני שום, בוזקים 2 כפות מים בכדי לאדות את התרד והבוקצ'וי.
את האספרגוס יש לנקות בעזרת קולפן את הקליפה, לחלוט במחבת עם כוס מים רותחים למשך 2 דקות, להעביר למי קרח או מתחת לברז מים קרים בכדי לשמור על צבע האספרגוס, להקפיץ עם שמן זית לעוד שתי דקות.
לצנן את כל הירקות, להעביר לצלחת הגשה את כל חומרי הגלם , להוסיף בזיליקום פרוס, נבטי חמנייה, רוטב, מערבבים ומגישים.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"