דוסה אורז ועדשים כתומים
אפשרות נוספת: דוסה כוסמת ירוקה

המצרכים הדרושים לכמות של 10 דוסות:
כוס עדשים כתומות
כוס אורז בסמטי לבן
כף כורכום
כף מלח גס אטלנטי
2 ליטר מים
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים ללא נוזלים את האורז והעדשים ומוסיפים כוס מים (בהתאם לצורך לקבלת בלילה כמו טחינה גולמית)
להשרות לחוד ל 12 שעות את האורז והעדשים.
לערבב ולטחון בבלנדר יחד עם כל התבלינים, לקבלת בלילה כמו מירקם של טחינה, להעביר למקרר לעוד 5 שעות.
במחבת פנקייק לצקת עם מצקת' להניח בסיבובים במחבת לוהט ללא שמן ולטגן חמש דקות לכל צד,
עם מרית בעדינות ובנחת לבחון שהצדדים מתרוממים בקלות ואז להפוך לצד שני.

אפשרויות הגשה:
למרוח בדוסה
טחינה ירוקה
קונצרט פטריות עם שווארמה טופו
חריף אש
עלים ירוקים
תבשיל תפוחי אדמה הודי
לגלגל ולאכול… זהירות ממכר

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"