דוסה אורז ועדשים כתומים
אפשרות נוספת: דוסה כוסמת ירוקה
המצרכים הדרושים לכמות של 10 דוסות:
כוס עדשים כתומות
כוס אורז בסמטי לבן
כף כורכום
כף מלח גס אטלנטי
2 ליטר מים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים ללא נוזלים את האורז והעדשים ומוסיפים כוס מים (בהתאם לצורך לקבלת בלילה כמו טחינה גולמית)
להשרות לחוד ל 12 שעות את האורז והעדשים.
לערבב ולטחון בבלנדר יחד עם כל התבלינים, לקבלת בלילה כמו מירקם של טחינה, להעביר למקרר לעוד 5 שעות.
במחבת פנקייק לצקת עם מצקת' להניח בסיבובים במחבת לוהט ללא שמן ולטגן חמש דקות לכל צד,
עם מרית בעדינות ובנחת לבחון שהצדדים מתרוממים בקלות ואז להפוך לצד שני.
אפשרויות הגשה:
למרוח בדוסה
טחינה ירוקה
קונצרט פטריות עם שווארמה טופו
חריף אש
עלים ירוקים
תבשיל תפוחי אדמה הודי
לגלגל ולאכול… זהירות ממכר