אודותיי
אביטל סבג, אימא גאה לחמישה בנים, מחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן" – גפן.
חוקרת אוכל עדתי מתכונאית, עיתונאית, מרצה ומלמדת, שפית של מזון בריא, מומחית לרפואה סינית ונטורופתיה, מתגוררת ועובדת בתל אביב-יפו.
אביטל פוגשת בעבודתה בשלוש העשורים האחרונים , אנשים הרוצים ללמוד ולהתפתח ומעוניינים לעשות שינוי באורח החיים שלהם ממקום מודע לצרכיו של הגוף ולחיבור שלנו עם הטבע. ובדומה לאנשים אלו – גם אני עצמי עברתי מסעות של חקירה ושינוי בחיי.
לפני 36 שנה, כשילדה את בנה הבכור, האימהות העמיקה את כמיהתה לסביבה אקולוגית בריאה יותר ולחיים מאוזנים יותר, ובעקבות כך יצאה למסע מרגש של חקירה אנתרופולוגיה של נושא התזונה. במשך שנים רבות הייתה צמחונית, ולפני כשני עשורים, התחילה לתרגל זן קוריאני, והבינה שעלייה לדייק עוד את התזונה שלה לטבעונות.
כמטפלת, אביטל אספה לתיק הכלים שלה במשך השנים ידע נסיון ברפואה סינית, נטורופתיה, זן קוריאני ועוד.
אולם ככל שהתחלתי לצבור ניסיון טיפולי, הבינה שבכדי לעזור לאנשים ליישם את השינוי התזונתי, עליה להביא אותם אל תוך המטבח, לחוויה המשתפת את כל חמשת החושים: להריח, למשש, לראות, לטעום ולשמוע – כי רק כך ניתן להפנים ולהשריש לעומק את השינוי!
אביטל החלה להוציא קבוצות לניקוי (צום) מיצים לפני כ 14 שנה, בהצלחה רבה.
הפורמאט של המפגש המשותף בו הקבוצה עוברת חוויה לצמצום ותרגול צום לסרוגין, בהחלט מבטיחה שינוי באורח החיים להשגת תוצאות מבטיחות ומיטיבות עם בריאות הגוף והנשמה.
אביטל מקיימת שיעורי בישול ולמידה, לכל אורך השנה, בגג המקסים שלה בשוק היווני יפו, הקבוצות נפגשות בכל עונה לשיעור על עונת השנה, עם שפע של מתכונים ופינוקים ושיח מרתק.
כיום, כאשר אני מעבירה סדנאות עומק, הנמשכות מספר ימים או סוף שבוע, אני מתרגשת בכל פעם מחדש, לראות את השינוי שהאנשים עוברים במהלכן. הם מגיעים באי שקט ועם פנים מכווצות, ויוצאים עם חיוך ואור בעיניים, כשהם מברכים על האפשרות ומתחילים בדרך חדשה עם עצמם.
וכאן הבשורה בעיני!
אני מאמינה כי את השינוי אנו צריכים לקבל ממקום מודע אשר מכבד את התהליך!
כי כשעושים שינוי ממקום נוח ומודע קל מאוד לשחרר, (ביננו הכל בעצם קשור למחשבות, אנחנו אלופים בלייצר מחשבות…)
את אהבת הבישול קיבלתי מאמי היקרה שמחה סבג ז"ל ועל כך אני מודה לה עד היום בכל ליבי. גדלתי בבית מרוקאי צברי ,בו בישלו מטעמים וארחו הרבה כמיטב המסורת, ולימים, כטבעונית, שמחתי לקחת מתכונים מבית אימא, ופשוט לשדרג אותם לטבעונות תוך שמירה על הטעמים האותנטיים. ברבות השנים הרחבתי את העשייה שלי לתרבויות אוכל נוספות. התחלתי לשוטט בעולם ולאסוף מתכונים מסורתיים, שאותם "תרגמתי" לטבעונות תוך הקפדה ברורה על עבודה עם חומרי גלם איכותיים, שימוש במזון האורגני העונתי המאפיין כל אזור, ומתכונים פשוטים וטובים שנראים טוב ומגרים את כל החושים.
בנוסף, כמי שתמיד הייתה מחוברת לאמנויות כמו מוסיקה, ציור וכדרות שמחתי לקחת איתי את היצירתיות גם אל תוככי המטבח ולייצר אוכל פשוט וטעים שנראה טוב ומגרה את כל החושים.
עבורי הסירים והמוצרים הם בדי הציור, כלי הערבוב משמשים כמכחולים והתבלינים הם הצבעים והניחוחות שדרכם אני מביעה את עצמי ,כשההעמדה והאסתטיקה היא תמיד חלק בלתי נפרד מהגשת האוכל.
איפה תפגשו אותי?
הנחייה הוראה והדרכה: סדנאות בישול טבעוני, הרצאות במגוון נושאים (תכני גוף נפש), ימי עיון, קורסים מתמשכים, וכן סדנאות נושא דרך עונות השנה, ברשת ישרוטל במלונות הבוטיק "אחוזת יערות הכרמל", יצרתי שתי סדנאות בוטיק המאפשרות לך להתחבר לעצמך .
רי-פרש: 25 שעות של בילוי ולימוד, המאפשר לקהל להגיע ליממה אחת ולהתחבר לצורך לקחת פסק זמן בין העשייה השוטפת של היום שעמוס על כולנו.
קייטרינג לאירועים שונים: חתונות, מסיבות רווקות, ימי הולדת ואירועי חברה להרחבת התודעה.
הסעדה במקומות שונים במדבר וברחבי העולם: מואה הוא אזור בו אני מנגישה הסעדה לסדנאות של חמשוש כמו: לקבוצת "גאגא" של אוהד נהרין, חברותא למשפחות, אירועים פרטיים במואה נווה מדבר.
סדנאות ניקוי (צום) מיצים: שכבר רצות 8 שנים עם שותפי למסע המרגש, זהר צמח וילסון, יחד אנחנו לוקחים למסע קבוצה שרוצה לעשות דרך חופשה, ניקוי עדין המאפשר לך להתבונן מול מצב שאתה רוצה לעשות בו באופן אישי שינוי ממקום הכי עדין עבורך, בכל חודשיים אנחנו מתאספים, בערבה בנווה מדבר שבמואה, או בצפון הארץ כמו בכפר חרוב מצפה השלום במיקום הכי צפוני עם בריכות טיפול אקולוגיות מדהימות.
כתיבה והוצאה לאור של רב המכר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן": הספר זכה לשבחים רבים ותורגם לאנגלית.