ל-4 מנות
לסלט:
2 ארטישוקים
2 עלי מנגולד
6 עלי תרד
2 גבעולי בצל ירוק
2 גבעולי סלרי
1 אבוקדו
1 פלפל אדום
1/4 כוס עלי פטרוזיליה או שמיר
1 כף פיסטוקים

לרוטב:
2 כפות צנון יפני מגורר
מיץ מ-1 לימון
מיץ מ-1 תפוז
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית רוטב סויה אורגני
1/2 כפית מלח גס אטלנטי

אופן ההכנה:
מבשלים את הארטישוקים במים כחצי שעה. מסירים את העלים ומגיעים ללב הארטישוק, מנקים את השערות הנמצאות בליבת הארטישוק וחותכים לשמיניות.
שוטפים היטב את הירקות. קוצצים דק את עלי המנגולד, התרד, הבצל הירוק  והסלרי.
מסירים את קליפת האבוקדו וחותכים לקוביות. קוצצים את הפלפל האדום.
ההגשה: מערבבים את כל הירקות החתוכים בקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה (או השמיר) והפיסטוקים. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים בעדינות.
אפשר להרכיב את הסלט גם בצורת פירמידה:  יוצרים בעזרת חישוק תוחם שכבות-שכבות של ירקות, יוצקים מלמעלה את הרוטב ומגישים.

כדאי לדעת:
הארטישוק עשיר בסיבים תזונתיים, מסייע לניקוי הכבד וכיס המרה ויעיל לניקוי המעיים. אפשר לאכול אותו מבושל או טרי. נשנוש טעים ובריא.

מנה מצויינת לארוחת ליל הסדר לצד המנות המסורתיות מתאים שגם נחדש ונתחדש…

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"