מפגש בישול ולמידה – אביב, אלמנט העץ

מפגש זן מסביב לשולחן עם אביטל סבג | 12.2.2021

איפה ומתי?

  • תאריך: יום שישי 12.2.21

  • שעות: בין השעות 10.00-14.00

  • מיקום: המתחם לשינוי של אביטל סבג, עמנואל אמירן 6 צהלה, תל אביב

  • מחיר: 360 ₪ במקום 420 ₪  מחיר מיוחד לתקופת הקורונה

להרשמה ורכישת כרטיסים

מפגשי אביב – אלמנט העץ

עונת האביב, אלמנט העץ, טעם חמוץ, ניקוי, להתחיל את המסע יחד בניקוי, נלמד מספר טכניקות של ניקוי, כל אחת-אחד, יתנסה במהלך השבוע בטכניקה שבחר. נדבר על השפעת הניקוי בהקשר לכעסים ומצב רוח משתנה.

נכין יחד: מיץ צלול ירוק לימוני, מיץ עשב חיטה, מרק מיסו מסורתי קוראני, חמוצים יפני, אורז – נכיר את משפחת האורזים, נגלגל סושי קוראני עם טופו וירקות ועלים ירוקים.

wood element, clearness, we will learn a few techniques of body clearness. Every participant will then choose one technic and will try it during the week until the next meeting.

We will prepare together: lemon lucid juice, wheat grass juice, Traditional Korean miso soup, Japanese pickles and different kinds of rice.

מהו זן?

זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.

אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.

לאחת הסדנאות  הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז  ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, “אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי “אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש  בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.

כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.

זן מסביב לאוכל ההכנה

בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.

אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.

זן מסביב לאוכל הארוחה

לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן  להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו’ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ’וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ’וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט,  הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ’וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו’ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.

במידה ויתקבלו הנחיות לביטול האירוע תקבלו החזר מלא, במידה והאירוע מתקיים וברצונך לבטל השתתפות מכל סיבה שהיא עד 48 שעות לפני האירוע יתקבל זיכוי מלא. ביטול 48 שעות לפני האירוע מסיבה שלא קשורה להנחיות קורונה יזוכה רק ב 50%. ניתן לרכוש כרטיסים גם בטלפון: 0546928629 רותם

כל המפגשים בקורס זן מסביב לשולחן

עברית | English

קיץ מאוחר – אלמנט האדמה | 21.8.2020

עונת הקיץ המאוחר – טעם המתוק והקשר שלו לחיזוק האנרגיה הרגש ומערכת העיכול,כיצד להתמודד עם הדאגה ומתי הדאגה מתחילה לצאת משליטה, החיבור של הרגע הזה, היכולת להיות לצד ולא במקום האחר גם כשמדובר בילדים שלנו. נלמד מהו מתוק בריא ומהו מתוק מתועש שפוגע במערכות הגוף, נלמד אודות מזונות העל ושילובן בתפריט היומי.

נכין יחד: שייק ירוק מתקתק עונתי, שוקולד מרפא , גלידת פרי עונה, מרק גזר שקד, חלב שקדים, ממרח לאבנה קאשיו, צ’פטי עם גרגירי חומוס ועלים.

להרשמה למפגש

סתיו – אלמנט המתכת | 16.10.2020

עונת הסתיו – טעם חריף, סוף והתחלה, נתרגל את הרגע הזה, טכניקות מדיטציה שונות, תרגילים לחיזוק הריאות ומערכת החיסון, הכנה של הגוף לקראת החורף, התמודדות עם תחושת האבל למצב של השקטת התודעה למצב של אושר וחיבור לאני האמתי שלנו.

נכין יחד: מרק עדשים דאל מסורתי, תבשיל אינדונזי של ירקות עונה וטופו, כדורי חומוס ברוטב כורכום, סלט גרגירי חומוס בכמון וסלק.
אורחת אפרת מורסיאנו – מורה בכירה לרפואה סינית עתיקה, תתן לנו הצצה לאסכולת חמשת האלמנטים

להרשמה למפגש

חורף – אלמנט המים | 25.12.20 – 6.11.2020

עונת החורף, טעם מלוח, נתרגל מדיטציה שתסייע לנו במצבי פחד, נשוחח על מצבי טראומה שונים הנגרמים לנו כבר בתקופת העוברות, נביא מקרים אישיים וננתח אותם.

נכין יחד: נכיר סוגי חליטות שונות המסיעים במצבים של פחד, ירידה במערכת החיסון, אינסומניה. תבשילי קדירה: פאייה עם פטריות מרפא, טכניקות שונות לקטניית בובעס, סלט אצות עם תרד ואטריות בטטה, לסיום עוגת שכבות ללא אפיה.

להרשמה למפגש

אביב – אלמנט העץ | 12.2.2021

עונת האביב, אלמנט העץ, טעם חמוץ, ניקוי, להתחיל את המסע יחד בניקוי, נלמד מספר טכניקות של ניקוי, כל אחת-אחד, יתנסה במהלך השבוע בטכניקה שבחר. נדבר על השפעת הניקוי בהקשר לכעסים ומצב רוח משתנה.

נכין יחד: מיץ צלול ירוק לימוני, מיץ עשב חיטה, מרק מיסו מסורתי קוראני, חמוצים יפני, אורז – נכיר את משפחת האורזים, נגלגל סושי קוראני עם טופו וירקות ועלים ירוקים.

להרשמה למפגש

All lessons in the course

עברית | English

Late summer season | 21.8.2020

sweet tastes and its relation to strengthen the energy, feelings, and digestive system. We will learn how to make healthy sweet food. We will also learn what Super Food is and how we can fit it in our daily menu.

We will prepare together: green sweet shake, healthy chocolate, fruit ice cream, carrot soup, almond milk, Labane and Cashew spread.

Sign up

Fall season | 16.10.2020

hot flavor, different meditation techniques, exercises for strengthening the lungs and the immune system, preparing our body for the winter that is soon to come. Ken Waight has practiced and taught movement martial arts and meditation for 40 years. He was a live in student in Japan for 5 years under master Aoki and studied zen under Genpo Roshi. He became a qualified shiatsu acupuncture and herbal practitioner and was founder of a shiatsu school in London. This workshop we will wòrk and experience the Chinese systen pf 5 phrases and focus on the metal phases. We will study movement and breathing techniques.

We will prepare together: tradition lentil soup, Indonesian dish of the seasoned vegetables and Tofu, Hummus balls with Turmeric sauce, Hummus grains with Cumin and beet.

Sign up

Winter season | 6.11.2020 – 25.12.20

salty flavor, we will practice meditation that will aid us with anxiety. We will talk about traumatic situations and share our feelings.

We will prepare together: Pot roasts: Paella with medicinal mushrooms, different techniques to make legumes, seaweed salad with spinach and sweet potato noodles, and unbaked layer cake.

Sign up

Spring season | 12.2.2021

wood element, clearness, we will learn a few techniques of body clearness. Every participant will then choose one technic and will try it during the week until the next meeting.

We will prepare together: lemon lucid juice, wheat grass juice, Traditional Korean miso soup, Japanese pickles and different kinds of rice.

Sign up

לקוחות מספרים

ניקוי (צום) מיצים הקרוב לחץ כאן

צרו איתנו קשר