טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטים ואספרגוס

טמפה מוקפץ עם עדשים מונבטים ואספרגוס

המצרכים הדרושים לכמות של ארבעה סועדים:
חבילת טמפה 100 גראם
100 גרם דלעת
4  גבעולי אספרגוס
כוס נבטי עדשים
כוס רוקט
4 עלי חסה שונים
פטרית אלמוג
כף מלח גס אטלנטי
2 כפות שמן זית
כפית קארי
כף שמן זית
כף רוטב סויה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:
חותכים את הטמפה לקוביות ומערבבים יחד עם שמן זית וקארי ורוטב סויה בקערה,
קוצצים את הדלעת עם הקליפה לקוביות, מעבירים את הדלעת והטמפה לתבנית עם נייר אפיה,
בוזקים על קוביות הדלעת מלח גס ושמן זית.
אופים בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
בעזרת קולפן מנקים את קליפת האספרגוס, מעבירים למחבט עם מים רותחים ומאדים למשך 2 דקות
מוסיפים את נבטי העדשים והחסות והגרגיר לצלחת ההגשה יחד עם קוביות הטמפה והדלעת
מזליפים מיץ לימון  ורוטב בלסמי מערבבים מוסיפים אספרגוס ופטרית אלמוג  מעל  ומגישים.

כדאי לדעת:
טמפה עשוי מפולי סויה שעברו תהליך של תסיסה (ראה כדאי לדעת של החמצה) מה שהופך אותו למוצר מהבריאים ביותר מבין מוצרי הסויה.
בכל מתכון מוקפץ או מבושל רצוי להוסיף ירק חי או נבטים טריים ללא בישול, עלמנת להעלות את הערך התזונתי של המנה.

אני מזמינה אתכם להצטרף אלי לקבוצת הפייסבוק "בלי סודות במטבח" אני מעלה שם בכל שבוע מתכון חדש 

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"