קורס בישול ולמידה – זן מסביב לשולחן

חמישה מפגשים – ארבע שעות כל אחד

איפה ומתי?

  • המפגש הקרוב: חורף – 20.12.24/17.1.25 – פטריות מרפא אצלי בצלחת

  • תאריכים ושעות: חמישה מפגשים – ארבע שעות כל מפגש
    | 21.2.25 | 6.6.25 | 29.8.25 | סתיו 24.10.25/21.11.25 ימי שישי בין השעות 11.00-15.00

  • מיקום: המתחם לשינוי של אביטל סבג, שמעון הצדיק 12, מתחם השוק היווני, יפו

  • מחיר: שיעור בודד 420 ₪.
    *בזמן מלחמה: שיעור בודד – 390 ₪ ליחיד/ 650 ₪ לזוג.
    רכישת הקורס המלא חמישה שיעורים
    ב 1700 ₪ במקום 1800 ₪
    *(לא כולל מימוש שוברים)

קורס בישול ולמידה "זן מסביב לשולחן"

קבוצת העשרה מעשית, הנפגשת יחד 5 מפגשים של בישול ולמידת עומק אודות הקשר בין הזנת הגוף והנפש ליצירת אוכל מדויק מאימא אדמה דרך עונות השנה של אסכולת חמשת האלמנטים ברפואה הסינית.

מטרת הקורס:
להעמיק את הידע המעשי והחיבור של כל אלמנט לעונת השנה הקשורה אליו, הטעמים, הניחוחות, הטכניקות בבחירת צורות הבישול, אופן ההגשה, נראות המנה, בכל מפגש נפתח עם טקסט פואם-שירת זן המתאימה לאלמנט ולעונת השנה, שמסיעת לנו להתחבר לכתבים העתיקים ולמורים הדגולים שכתבו בצורה פשוטה ומדויקת כיצד הם מוצאים את הרגע הזה עבורם. נשלב טכניקות של מדיטציה סביב חמשת החושים, ראיה, שמיעה, מישוש, ריח וטעם, נכין מספר מתכונים הקשורים לאלמנט ובסיום כל מפגש גם נסעד יחד סביב השולחן.

כחלק מהתוכנית היא גם ההכרה והתנסות בארוחת זן פורמלית, הנותנת לכל אחת את האפשרות להתבונן סביב הטקס במערכת היחסים שיש לה עם האוכל. טקס זה מתקיים במנזרי זן ובסדנאות ברחבי העולם. המפגשים יעסקו בחיבור שבין הטבע, לעונות השנה, ולהזנה המתאימה אינדיבידואלית למקום ובזמן של כל אחד ואחת באשר לנטיותיו ולמקום בו הוא מתגורר.

דרך המפגשים נבחן גם את האסכולות השונות הקיימות בתזונה מקומית, תזונה נקייה ותזונה אנתרופולוגית המאפשרת לנו ללמוד ולהכיר את המנהגים השונים של עדות ושבטים בעולם, נלמד לבחור את חומרי הגלם הראויים מתוך השפע הקיים כיום בשוק, קריאת תוויות וחשיבות תשומת הלב בזמן בחירת חומרי הגלם וההכנה. נלמד את רזי אומנות ההגשה והנראות של כל מנה, נתחבר לצבעים ולטעמים של כל אלמנט ונלמד להכין ארוחה מאוזנת המכילה את כל ההיבטים.

הקבוצה מתאימה למטפלים לסטודנטים הלומדים תזונה ונטורופתיה ורפואה סינית, למחלימים הפוגשים את דרכם להחלמה ולאלה הרוצים העשרה בתחום החיבור בין התודעה לתזונה.

מבנה הקורס:

5 מפגשים של 4 שעות כל מפגש

תאריכי המפגשים שיערכו בימי שישי 11.00-15.00

חורף – 20 לדצמבר 2024 / 17 לינואר 2025
אביב – 21 פברואר 2025
קיץ – 6 ליוני 2025
קיץ מאוחר – 29 לאוגוסט 2025
סתיו  – 24 לאוקטובר 2025 / 21 לנובמבר2 2025

מחיר:

מחיר 1800 ₪ כולל קבלת ספר מתנה "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן"- גפן
לסטודנטים, לחוזרים, מחלימים מסרטן הנחה נוספת של 20%

הערות: ניתן להירשם לשיעור בודד או לרכוש כרטיסייה לשלושה שיעורים לבחירתכם

אפשרות לתשלום בכרטיס אשראי ב 4 תשלומים

פייבוקס

העברה בנקאית: אביטל סבג, בנלאומי 126, חשבון 103527

ניתן להירשם דרך אביטל 0544317255

נתראה בקרוב

אביטל סבג

Zen Around the Clock Cooking Lessons

Zen Around the Clock cooking course, or as a single lesson

A 5-session practical enrichment group course where participants will meet to cook together and learn about the body-soul nourishment connection to create ideal seasonal food from Mother Earth, by applying the 5 elements in Chinese medicine.

The Aim of the Course:

To deepen the participants’ practical knowledge and the connection of each element to its associated season, the flavors, smells, techniques in choosing the cooking method, how to serve, and plate appearance.

During each session we’ll start with a Zen poem that matches the element and season, which helps us connect to the ancient writers and great teachers who wrote in a simple and precise manner how they find this moment for them.

We’ll incorporate meditation techniques around the five elements, sight, hearing, touch, smell and taste, we’ll prepare several recipes associated with the element and at the end of each session we’ll eat together around the table.

Part of the program is also an introduction to and practical experience with a formal Zen meal, which gives everyone the opportunity to observe the ritual in the relationship it has with food.

This ritual takes place in the Zen monasteries and in workshops around the world.

The sessions will deal with the connection between nature, the seasons, and to nourishment that is individually suited to everyone’s tendencies and place of residence.

The sessions will also give us the opportunity to examine the different schools of thought in local nutrition, clean eating, and anthropological nutrition, that enables us to learn and get to know the different customs of ethnic groups and tribes around the world.

We’ll learn to select the best raw ingredients out of the current abundance in the market, reading labels and the importance of paying attention when choosing and preparing the raw ingredients.

We’ll learn the secrets to plating and serving each dish, we’ll connect to the colors and tastes of each element and learn to prepare a balanced meal that contains all the aspects.

The course is suitable for therapists and students learning nutrition and naturopathy and Chinese medicine, to individuals who are healing and finding their path to healing and for those who want enrichment in the connection between consciousness and nutrition.

The course takes place in a Japanese urban space in Tel Aviv, around a knight’s table, for up to 14 people.

The lessons take place on Friday mornings, 4 hours per session, and at each session there are additional guest teachers who give further enrichment in movement, touch, philosophy.

The session dates are set around the annual seasons. For updates and to register, please email:

[email protected]

Or call:

+972-544-317255

מהו זן?

זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.

אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.

לאחת הסדנאות  הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז  ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, "אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי "אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש  בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.

כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.

זן מסביב לאוכל ההכנה

בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.

אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.

זן מסביב לאוכל הארוחה

לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן  להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו'ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ'וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ'וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט,  הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ'וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו'ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.

תרגול זן במרכז

אביטל מתרגלת זן קוראני מזה שני עשורים, היום הינה מורה ומנהלת (אבס)את מרכז זן השרון בישראל, אביטל חיברה את עולמות התוכן הקולינרי שלה עם הוראה הזן ומעבירה סדנאות בישול והעשרה במטבחים במקדשים, מרכזי זן ומרכזים שמזמינים אותה. אביטל מלמדת  לעשות את החיבור בבחירת מנות עונתיות מן הצומח מותאמים לריטריטים.

לבית הספר העולמי קוואן אום, שייסד זן מאסטר סונג לחצו כאן

https://www.kwanumisrael.org/

ביטול עסקה ניתן לבצע באמצעות הודעה בכתב לדוא"ל ויש לציין את מספר ההזמנה שברצונך לבטל.
ביטול עסקה אפשרי בתוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה, ובתנאי שהביטול ייעשה עד לא יאוחר מ – 7 ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד האירוע, שבגינו התבצעה העסקה. בכל מקרה של ביטול עסקה ייגבו דמי ביטול בשיעור 5% כדין. למען הסר ספק, לא ניתן לבטל כרטיסים שנקנו 7 ימי עסקים לפני מופע ולא ניתן לקבל בגינם החזר כספי. מפיקי האירועים יכולים לאשר ולבצע זיכוי לפי שיקול דעתם, גם במקרים בהם אין זכות לביטול לפי מדיניות הביטולים.

תוספת של המוכר למדיניות הביטולים:
על מנת לשמור על אווירה אישית ואינטימית הסדנאות בעלות מספר מקומות מוגבל ולכן כאשר יש ביטול ברגע האחרון לעיתים זה בא על חשבון אחרים שרצו להגיע ולא היה מקום. על פי חוק הגנת הצרכן ביטול בתוך 14 ימים ממועד ההרשמה, ובלבד שיתבצע עד 7 ימים לפני מועד הסדנה, יחויב בתשלום של 5% מערך הסדנה או 100 ₪ הנמוך מביניהם. בביטולים שלא על פי חוק הגנת הצרכן יחול ההסדר הבא:
* בביטול של עד שבוע לפני סדנה יבוצע החזר מלא של הסכום ששולם בניכוי עמלת ביטול של 17.5 ש"ח. לדוגמה: אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 ניתן לבטל עד שבוע לפני ביום שלישי בשעה 8:30.
*בביטול בין שישה ימים ליומיים לפני קיום הסדנה יבוצע החזר של 50% מהסכום ששולם בניכוי עמלה של 17.5 ש"ח. או לחילופין אפשרות להגיע לסדנה הבאה על בסיס מקום פנוי בתיאום מראש. לדוגמה אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 אפשר לבטל בין יום שבת ליום חמישי ב8:30 בבוקר ולקבל החזר של 50% מהסכום ששולם. -בביטול יום לפני הסדנה ובאותו יום לא יבוצע החזר אך ניתן להגיע לסדנה הבאה על בסיס מקום פנוי בתיאום מראש. לדוגמה אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 החל מיום שני ב8:30 בבוקר לא ניתן לקבל החזר על השתתפות בסדנה. – במידה ונרשמת ואין לך אפשרות להגיע, ניתן תמיד בתיאום איתי, להעביר את ההשתתפות בסדנה לאדם אחר.
בכל מקרה של ביטול עדיף לעשות זאת בשליחת הודעה, מייל או שיחת טלפון למספר 054-4317255

מימוש שוברים:

שוברי ביי מי או כל שובר אחר שלא הונפק על ידינו, יבדק לפני מימוש ורישום לסדנא.
מחיר השובר יקוזז ממחיר המלא של הסדנא, ניתן יהיה להוסיף בביט או בפייבוקס או במזומן את ההפרש.

 

שתפו והמליצו ברשתות החברתיות!

כל המפגשים בקורס זן מסביב לשולחן

עברית | English

סתיו – אלמנט המתכת | שני תאריכים
24.10.25 או 21.1.25

עונת הסתיו – טעם חריף, סוף והתחלה, נתרגל את הרגע הזה, טכניקות מדיטציה שונות, תרגילים לחיזוק הריאות ומערכת החיסון, הכנה של הגוף לקראת החורף, התמודדות עם תחושת האבל למצב של השקטת התודעה למצב של אושר וחיבור לאני האמתי שלנו.

נכין יחד: מרק עדשים דאל מסורתי, תבשיל אינדונזי של ירקות עונה וטופו, כדורי חומוס ברוטב כורכום, סלט גרגירי חומוס בכמון וסלק.

חורף – אלמנט המים | שני תאריכים
20.12.24 או 17.1.25

עונת החורף, טעם מלוח, נתרגל מדיטציה שתסייע לנו במצבי פחד, נשוחח על מצבי טראומה שונים הנגרמים לנו כבר בתקופת העוברות, נביא מקרים אישיים וננתח אותם.

נכין יחד: נכיר סוגי חליטות שונות המסיעים במצבים של פחד, ירידה במערכת החיסון, אינסומניה. תבשילי קדירה: פאייה עם פטריות מרפא, טכניקות שונות לקטניית בובעס, סלט אצות עם תרד ואטריות בטטה, לסיום לביבות הפתעה.

אביב – אלמנט העץ | 21.2.25

עונת האביב, אלמנט העץ, טעם חמוץ, ניקוי, להתחיל את המסע יחד בניקוי, נלמד מספר טכניקות של ניקוי, כל אחת-אחד, יתנסה במהלך השבוע בטכניקה שבחר. נדבר על השפעת הניקוי בהקשר לכעסים ומצב רוח משתנה.

המתכונים שנלמד: משקה אביבי צלול, ממרח סקורדליה , מרק ראמן, תבשיל שומר עם טמפה, הכנת לחם כוסמת, שוקולד מרפא

קיץ – אלמנט האש | 6.6.25

עונת קיץ, אלמנט האש, טעם מר – שרוף, טכניקות מדיטציה שונות, השקטת התודעה בהקשר של התמכרויות שונות הקשורות לקשר שלי עם האוכל.

נכין יחד: נפתח את הבוקר הקייצי בארוחת פירות וירקות , רול פרי במילוי חיים של ירוקים, הכנת דוסה מעדשים כתומים, בודהה בול – ארוחה מלאה בסלט אחד, מה עושים לטופו בכדי שיהיה טעים – 3 מרינדות תיבול נפלאות למילוי המשימה, משהו מתוק בריא הפתעה

קיץ מאוחר – אלמנט האדמה | 29.8.25

שיעור קיץ המאוחר נעסוק בתהליכי התמרה ועיכול האוכל והפיכתו לאנרגיה המתבצעות בקיבה ובטחול.
עונה זו מסכמת בטבע את ההבשלה הסופית של פרות הקיץ לפני חזרתם חזרה לאימא אדמה , הריח הארומטי שבאוויר ממש מדיף סוג של מתיקות עד ריקבון. האסכולה אותה נקדיש לשיעור זה היא RAW FOOD. בשיעור נלמד הכנה ואכילה בדרך הזן ובשתיקה לאחד המתכונים.
מתכונים אותם נלמד ונכין בשיעור:
מרק קר גזר שקד פיקנטי, הכנת משקה שקדים, גבינת שקדים אפויה, צ’יזיקי, סלט יוגי צבעוני, ראפ וקרקרים מירקות במייבש מזון, עוגת שכבות מפרי עונה

All lessons in the course

עברית | English

Autumn season | 24.10.25 / 21.11.25

Autumn, spicy taste, end and beginning, we’ll practice this moment, various meditation techniques, exercises to strengthen the lungs and the immune system, preparing the body for the winter, coping with a sense of grief to a state of silencing the consciousness to a state of happiness and connecting to our authentic selves.

Together we’ll prepare: Traditional dahl lentil soup, Indonesian dish with seasonal vegetables and tofu, chickpea balls in a turmeric sauce, chickpea salad with cumin and beetroot.

Winter season | 20.12.24

Winter, salty taste, we’ll practice meditation that will help us in situations of fear, we’ll talk about different trauma situations we experience even as far back as the fetal period, we’ll share and analyze personal cases.

We’ll get to know different infusions that help in situations of fear, immune system compromise, insomnia.

Together we’ll prepare: Paella with medicinal mushrooms, different techniques for lima beans, seaweed salad with spinach and sweet potato noodles, and a non-bake layer cake for the finale.

Spring season | 21.2.25

Spring, wood element, sour taste, cleansing, starting the journey together with cleansing, we’ll learn several cleansing techniques, during the week everyone will try the technique they chose.

We’ll discuss the effect of cleansing in the context of anger and mood swings.

Together, we’ll prepare: lemony clear green juice, wheatgrass juice, traditional Korean miso soup, Japanese pickled vegetables, rice – an introduction to the rice family, we’ll roll Korean sushi with tofu and vegetables and green leaves.

summer season | 6.6.25

Summer, fire element, bitter-burnt taste, different meditation techniques, silencing the consciousness in the context of various addictions associated with our connection to food.

Together, we’ll prepare: Focaccia in the taboon from various flours, tofu skewers with three marinade variations, antipasto with different mushrooms seared on a grill plan, vegan papaya salad. 

Late Summer season | 29.8.25

Late Summer, sweet taste and its connection to strengthening emotional energy and the digestive system,

how to cope with worry and when worry starts to get out of control, the connection of this moment, the ability to stand by someone and not in their place, even when they are our children.

We’ll learn about healthy sweet and industrial sweet, which harms our body’s systems, we’ll learn about the superfoods and how to incorporate them in our daily diet.

We’ll prepare: delicately sweet seasonal shake, healing chocolate, seasonal fruit “nice cream”, carrot almond soup, almond milk, cashew labneh spread, chapati with chickpeas and leaves.

לקוחות מספרים

    צרו איתנו קשר