קורס בישול ולמידה – זן מסביב לשולחן
חמישה מפגשים – ארבע שעות כל אחד
איפה ומתי?
שתפו והמליצו ברשתות החברתיות!
כל המפגשים בקורס זן מסביב לשולחן
עברית | English
סתיו – אלמנט המתכת | שני תאריכים
24.10.25 או 21.1.25
עונת הסתיו – טעם חריף, סוף והתחלה, נתרגל את הרגע הזה, טכניקות מדיטציה שונות, תרגילים לחיזוק הריאות ומערכת החיסון, הכנה של הגוף לקראת החורף, התמודדות עם תחושת האבל למצב של השקטת התודעה למצב של אושר וחיבור לאני האמתי שלנו.
נכין יחד: מרק עדשים דאל מסורתי, תבשיל אינדונזי של ירקות עונה וטופו, כדורי חומוס ברוטב כורכום, סלט גרגירי חומוס בכמון וסלק.
חורף – אלמנט המים | שני תאריכים
20.12.24 או 17.1.25
עונת החורף, טעם מלוח, נתרגל מדיטציה שתסייע לנו במצבי פחד, נשוחח על מצבי טראומה שונים הנגרמים לנו כבר בתקופת העוברות, נביא מקרים אישיים וננתח אותם.
נכין יחד: נכיר סוגי חליטות שונות המסיעים במצבים של פחד, ירידה במערכת החיסון, אינסומניה. תבשילי קדירה: פאייה עם פטריות מרפא, טכניקות שונות לקטניית בובעס, סלט אצות עם תרד ואטריות בטטה, לסיום לביבות הפתעה.
אביב – אלמנט העץ | 21.2.25
עונת האביב, אלמנט העץ, טעם חמוץ, ניקוי, להתחיל את המסע יחד בניקוי, נלמד מספר טכניקות של ניקוי, כל אחת-אחד, יתנסה במהלך השבוע בטכניקה שבחר. נדבר על השפעת הניקוי בהקשר לכעסים ומצב רוח משתנה.
קיץ – אלמנט האש | 6.6.25
עונת קיץ, אלמנט האש, טעם מר – שרוף, טכניקות מדיטציה שונות, השקטת התודעה בהקשר של התמכרויות שונות הקשורות לקשר שלי עם האוכל.
נכין יחד: נפתח את הבוקר הקייצי בארוחת פירות וירקות , רול פרי במילוי חיים של ירוקים, הכנת דוסה מעדשים כתומים, בודהה בול – ארוחה מלאה בסלט אחד, מה עושים לטופו בכדי שיהיה טעים – 3 מרינדות תיבול נפלאות למילוי המשימה, משהו מתוק בריא הפתעה
קיץ מאוחר – אלמנט האדמה | 29.8.25
מרק קר גזר שקד פיקנטי, הכנת משקה שקדים, גבינת שקדים אפויה, צ’יזיקי, סלט יוגי צבעוני, ראפ וקרקרים מירקות במייבש מזון, עוגת שכבות מפרי עונה
All lessons in the course
עברית | English
Autumn season | 24.10.25 / 21.11.25
Autumn, spicy taste, end and beginning, we’ll practice this moment, various meditation techniques, exercises to strengthen the lungs and the immune system, preparing the body for the winter, coping with a sense of grief to a state of silencing the consciousness to a state of happiness and connecting to our authentic selves.
Together we’ll prepare: Traditional dahl lentil soup, Indonesian dish with seasonal vegetables and tofu, chickpea balls in a turmeric sauce, chickpea salad with cumin and beetroot.
Winter season | 20.12.24
Winter, salty taste, we’ll practice meditation that will help us in situations of fear, we’ll talk about different trauma situations we experience even as far back as the fetal period, we’ll share and analyze personal cases.
We’ll get to know different infusions that help in situations of fear, immune system compromise, insomnia.
Together we’ll prepare: Paella with medicinal mushrooms, different techniques for lima beans, seaweed salad with spinach and sweet potato noodles, and a non-bake layer cake for the finale.
Spring season | 21.2.25
Spring, wood element, sour taste, cleansing, starting the journey together with cleansing, we’ll learn several cleansing techniques, during the week everyone will try the technique they chose.
We’ll discuss the effect of cleansing in the context of anger and mood swings.
Together, we’ll prepare: lemony clear green juice, wheatgrass juice, traditional Korean miso soup, Japanese pickled vegetables, rice – an introduction to the rice family, we’ll roll Korean sushi with tofu and vegetables and green leaves.
summer season | 6.6.25
Summer, fire element, bitter-burnt taste, different meditation techniques, silencing the consciousness in the context of various addictions associated with our connection to food.
Together, we’ll prepare: Focaccia in the taboon from various flours, tofu skewers with three marinade variations, antipasto with different mushrooms seared on a grill plan, vegan papaya salad.
Late Summer season | 29.8.25
Late Summer, sweet taste and its connection to strengthening emotional energy and the digestive system,
how to cope with worry and when worry starts to get out of control, the connection of this moment, the ability to stand by someone and not in their place, even when they are our children.
We’ll learn about healthy sweet and industrial sweet, which harms our body’s systems, we’ll learn about the superfoods and how to incorporate them in our daily diet.
We’ll prepare: delicately sweet seasonal shake, healing chocolate, seasonal fruit “nice cream”, carrot almond soup, almond milk, cashew labneh spread, chapati with chickpeas and leaves.
לקוחות מספרים