קורס זן במטבח במרכז זן בוריסה, קטלוניה בספרד
עם השפית אביטל סבג מיועד למי שיש אהבה למטבח, לבישול בסדנאות, שימוש בחומרי גלם עונתיים, יצירת תפריט לסדנה ועוד.. טיפים נפלאים להיות יעילים במטבח הבריא | 20-24 ליוני 2025
איפה ומתי?
- תאריך: 20-24 ליוני 2025
מיקום: מרכז זן בוריסה, קטלוניה בספרד
מחיר: לחברים בקוואן אום 290 יורו, לאורחים 390 יורו
המחיר כולל: לינה, ארוחות, סדנא ותרגול
המחיר לא כולל: טיסה, העברות, ביטוח
מקובל להשאיר בסיום הסדנה, תשר-תרומה למרכז הזן ולמורים.הערות: הקורס מיועד לעד 15 משתתפים בלבד.
etreat start on 20th June 2025
Ending 24th of June
At Borissa Zen Center Spain
We will have 3 cooking class:
Morning class:
9.00am-11.30 am Class
Yoga class optional every afternoon
Summer SEASSON cooking workshop
21th June
Vegan spring roll with mushrooms
Tufu balls with coconut yellow milk
Asian Papaya salad
Carrot soup
22th June
Endive boats stuffed with macadamia feta
Ziizika salade – with cucumber and cashew yogurt
Fava Greek Beans
Tufo schnitzel
23th June
Beet pillows stuffed with almond spread
Taboola salade with quinoa and green
Focaccia bread
Oister mushrooms on the grill
Chickpea with tomato sauce
מהו זן?
זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.
אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.
לאחת הסדנאות הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, "אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי "אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.
כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.
זן מסביב לאוכל ההכנה
בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.
אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.
זן מסביב לאוכל הארוחה
לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו'ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ'וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ'וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט, הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ'וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו'ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.
תרגול זן במרכז
אביטל מתרגלת זן קוראני מזה שני עשורים, היום הינה מורה ומנהלת (אבס)את מרכז זן השרון בישראל, אביטל חיברה את עולמות התוכן הקולינרי שלה עם הוראה הזן ומעבירה סדנאות בישול והעשרה במטבחים במקדשים, מרכזי זן ומרכזים שמזמינים אותה. אביטל מלמדת לעשות את החיבור בבחירת מנות עונתיות מן הצומח מותאמים לריטריטים.
לבית הספר העולמי קוואן אום, שייסד זן מאסטר סונג לחצו כאן
לקוחות מספרים
״אביטל מקסימה, זכות גדולה נפלה לידנו להכירך, לשהות במחיצתך בעת העבודה במטבח ומחוצה לו ובעיקר לטעום ממטעמייך הנפלאים. מודים לך מכל הלב על תרומתך לאווירה הקולינרית ולהוספת צבעים וריחות מרעננים לתפריט הסדנאות שלנו. חיכינו בסקרנות להפתעות שספקת בשפע בכל ארוחה. היית בסבלנות אין סופית לשגיונותיהם של 90 איש ואישה ותגובתייך שפעו חמלה ושמחה. ובנוסף לכל אלה למדנו ממך עבודת התמסרות מה היא, חדוות מאמץ ובישול מוזיקלי. תודות גדולות להלפרים החביבים שאיתך שהוסיפו טעמים אישיים משלהם והתערבבו איתנו, כאילו הכרות רבת שנים בינינו (ואולי אכן כך?!). תודה! תודה! תודה!תודההההההה!!!! לשירותך לעינייני יוגה ורוח וכל מה שאפשרי, באהבה רבה״
אני בדרך כלל מאוד ביקורתית ותמיד מוצאת מה הייתי עושה אחרת. הפעם תפסתי את עצמי שאין לי מה לבקר. מאוד נהנתי. מאוד מוזר עבורי, לא היה לי צורך לדבר, רציתי להיות בשקט, זה לא אופייני לי בכלל. לא רציתי לאכול בכלל. נהנתי מהשיקים ומיצים. האם היית ממליץ לחברים להצטרף לסדנה הבאה שלנו? כן, סיפרתי והימלצתי לכל החברים. מה את/ה לוקח/ת אתך הלאה מהסדנה? לשלב שיקים בתזונה יום יומית – בימקום ארוחת ערב. להוסיף יותר עלים ירוקים, להגיד "כן" לעצמי
אביטל יקרה ומדהימה! תודה מעומקי לב על השער הענק שפתחת עבורי בסדנא במואה!!! כולי התרגשות מהידע שנתת ומחום ליבך ! שלך בתודה ענקית
המנחים מדהימים עם ביטחון יודעים מה שעושים כך שידעתי שאני בידים טובות שיכולה לסמוך עליכם. זהר-ההנחיה היתה כל כך בטוחה כל כך מעמיקה שנתן לי המון ידע. ובטחון תמר- מורה ליוגה מדהימה שילבה את התרגלים שבשבילי זה פעם ראשונה ביוגה שממש הרגשתי את הגוף. אמורי-ילדה מקסימה שנתנה חיוך על השפתיים אביטל – אוכל מדהים עם פשטות שכל אחד יכול להכין, וכן ביום ראשון כבר רצתי לקניות והכנתי שייקים ומרקים שממש טעימים נהנתי מאד כל הכבוד לסדר לאירגון הכל כל -כך היה מתוקתק ומאורגן שאני באתי להתנתק ובאמת התנתקתי. תודה רבה רבה על חוויה מדהימה ולמידה שאפשר להינות מדברים בריאים בלבד.
אביטל מקסימה, זכות גדולה נפלה לידנו להכירך, לשהות במחיצתך בעת העבודה במטבח ומחוצה לו ובעיקר לטעום ממטעמייך הנפלאים. מודים לך מכל הלב על תרומתך לאווירה הקולינרית ולהוספת צבעים וריחות מרעננים לתפריט הסדנאות שלנו.
So so stunning! You are putting Kenya on the vegan map ♥️ thank you for sharing
תודה מקרב לב לדליה ואבינועם שאיפשרו לחלום האפרקאי להתגשם עבורי
Thank you so much for inviting me to the wonderful lunch experience. So many different flavours and brilliant ideas. Avital is an amazing woman.
תודה מקרב לב לדליה ואבינועם שאיפשרו לחלום האפרקאי להתגשם עבורי
תודה מקרב לב לדליה ואבינועם שאיפשרו לחלום האפרקאי להתגשם עבורי