סמינר ללימוד הכנת טופו אורגני ביתי

שיעור מיוחד עם אליה רש ואבטיל סבג
10.1.25 | 10.00-15.00

איפה ומתי?

  • תאריך: 10 לינואר 2025, יום שישי

  • שעות: בין השעות 10.00-15.00

  • מיקום: המתחם לשינוי של אביטל סבג, שמעון הצדיק 12, מתחם השוק היווני, יפו

  • מחיר: 650 ש״ח

  • הערות: עלות ערכת ציוד להכנת טופו: 180 ש"ח תינתן 10% הנחה לבאי הסמינר ברכישה במקום, מספר המקומות מוגבל עד 15 משתתפים.

נלמד להכין טופו ב 8 שלבים,
יוגש במהלך הסדנא סאקה יפני משובח,
 
נטעם טופו ביתי 
ומספר מנות  טעימות עם טופו שאביטל תכין עבורנו במהלך הסמינר,
כמו: כדורי טופו ברוטב אנדונזי
מרק מיסו קוראני
סלט חורפי עם קוביות טופו 
ומתוק הפתעה.
 
הסמינר בעצם יאפשר לכל אחת ואחד מכם להכין טופו בבית באיכות שאליה לא מתפשרת.
מספר המקומות לסמינר עד 15 משתתפים.
שעות :
10.00-15.00 5 שעות 
מחיר הסמינר :650 ש"ח 
 
עלות ערכת ציוד להכנת טופו: 180 ש"ח תינתן 10%הנחה לבאי הסמינר בגג בשוק היווני – לרכישה במקום.
נעים מאוד,
אליה רש – הגעתי לישראל לפני 25 שנה, לאחר שהות ממושכת ביפן.
לפני יפן,חציתי ימים ויבשות בטיוליי הרבים,
ובחקירות בעיקר את הבודהיזם במדינות המזרח השונות.
החיים ביפן, והכרת הזן בודהיזם שינו אצלי משהו עמוק בתודעת ההזנה שאנשים זקוקים באופן כללי, ובפרט, באוכל.
חזרתי לישראל עם מכונות לייצור טופו שקיבלתי במתנה מהמשפחה שלימדה אותי את רזי ייצור הטופו,
והקמתי בישראל את מפעל ׳שיזן טופו׳ בתחילת המילניום – זו היתה מבחינתי שליחות להביא טופו איכותי ללב של ישראל.
היום שנים רבות לאחר פרויקטים ומוצרים שבמשך השנים פיתחתי לשווקי הטבע, החלטתי לפרוש מהתעשייה הגדולה, וללמד את כל מה שיודעת ובגובה עניים.
הסדנה ״מי הזיז את הטופו שלי״ נוצרה כדי לאפשר לכל אוהבי הטופו לקבל משהו פרי ידיהם, בפשטות ובקלות  ובזמן קצר של ייצור עצמי בבית..
והכי חשוב – מוצר באיכות וברמה כל כך גבוהה וטעימה
שזו ליגה אחרת, מההיצע שקיים על המדפים בחנויות – טופו ארוז בוואקום ומטופל באופן תעשייתי – גורע מהטעמים והמרקם של הטופו!
טופו הוא תוצר של פולי סויה ומים בלבד – זהו מוצר עתיר בחלבון ובסיבים תזונתיים במינרלים, ומאופיין בשומן נמוך ויחד עם זה איכותי.
חלבון הטופו(והסויה) מכיל את כל חומצות האמינו שאנו זקוקים ועל כן זמין ביותר עבורינו.
הסדנה פותחה בשלבים מאוד פשוטים וברורים כך שכל אחד יכול ובקלות רבה לייצר את הטופו השבועי לבית שלו בשעה קלה ועוד עם הפסקות מתודיות רוב השעה..
אני מעדיפה לעבוד עם פולי סויה אורגניים – מיובאים מקנדה שם גדלים פולי הסויה האיכותיים ביותר בעולם – ללא הנדסה גנטית כמובן.
אתר הסדנה להתרשמות נוספת
my-tofu.com

מהו זן?

זן הוא לא דבר מיוחד שיש להסבירו. זן היא החוויה של כל אחד עם עצמו בנוכחות מלאה באמת, כמו שקיפות של מראה נקייה, כך נקבל את הרגע הזה, כאן ועכשיו. היכולת להביא את הרגע הזה לכל עשיה שלנו בשלמות, בחמלה ובאהבה.

אנחנו חווים בכל רגע חיים ומוות, הרגע מת ומיד חדש נולד, תא מת ומתחדש, עונה באה עונה חולפת, עץ תפוחי ההדר מניב פירותיו בחורף, משיר עליו באביב ומתחדש בסתיו, זה יופיו וטבעו של הטבע.

לאחת הסדנאות  הגיע אישה באיחור, כולה הייתה נסערת מחווית האיחור, מתנצלת שוב ושוב שלא צלח לה להגיע בזמן וזאת כיוון שפספסה את האוטובוס בתחנה הראשונה. אז  ומשם הכל התגלגל בשונה למה שתכננה, "אילו רק הייתי יותר קשובה ולא מהורהרת על דאגתי הרבה לביתי "אמרה. הכנסתי אותה לביתי והושבתי אותה על כיסא שתרגיש  בנוח, היא אמרה שהיא צמאה. מבלי לחשוב פעמיים הגשתי לה כוס מים.

כשאני רעב, אני אוכל, כשאני צמא אני שותה, הפעולות הרגילות הללו נשמעות מאוד בהירות לעומת המחשבות שמתעתעות בנו. איך להביא בהירות מחשבתית לתוך היום יום, בו תרגול הזן עוסק.

זן מסביב לאוכל ההכנה

בזמן בחירת מוצרי הגלם אני קשובה לעונת השנה ובוחרת את מה שאימא אדמה מניבה עבורנו בעונה.

אחריות מנהל המטבח דורשת דיוק בכמויות האוכל שמכין עבור המסובין בספר…
מתאר מאסטר המטבח-השף של המנזר, את המשימה אותה לוקח מהרגע הראשון שמתכנן את הארוחה אותה יגיש למתרגלים.
הוא יוצא לקניות ובוחר את האורז הראוי, הירקות למרק, האצות לסלט.
הוא רוכש בדיוק רב את הכמויות הנכונות, שב למטבח ומתחיל בהכנות.
שוטף את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, מבלי להחסיר שום גרגר אחד, מתבשל לו האורז במסירות ואהבה.
מבשל את המרק עם הירקות הטריים, מכין את סלט האצות בתיבול העדין והנכון שיתאים לכולם.
הכל סביב התחשבות וצניעות ורצון להעניק אהבה ועדנה, שתמלא את הסועדים בחיבור ואהבה לאימא אדמה.
הארוחה מוכנה, צליל הפעמון קורה לכולם לארוחה, הכל בשתיקה.
עונות באות עונות עוזבות, אימא אדמה לובשת בגדי חג.

זן מסביב לאוכל הארוחה

לובשת את בגדי האפורים, גלימה ומכנסים נוחים.
צליליו של הפעמון הנעים נשמע, זה בדיוק הזמן  להתכנס לארוחה.
ניגשת למדף בו נמצאים ארוזים ארבעת הקערות והכף שבד נעים עוטף אותן.
מתיישבת על הכרית באולם התרגול, לוקחת נשימה גדולה, מכנסת יד ביד יוצרת איחוד מושלם עם עצמי.
סביבי ישובים יתר המתרגלים כולנו מחכים לצליל הצו'ק פי (מעין כדור עץ חלול עם ידית).
ללא מילים, בדממה אצילית שמכבדת את התכנסותנו לארוחה.
הצ'וק פי מהדהד באולם.
אני פותחת את הבד הנעים ומסדרת את ארבעת הקערות והכף וממתינה לצליל נוסף.
הצליל הבא של הצ'וק פי מסמן את תחילתה של הגשת הארוחה לפי הסדר.
מזיגת מים לקערה אחת לניקוי הקערות טרם קבלת האוכל לתוכן.
אט אט ובשתיקה עוברים להם המתרגלים כל אחד עם קערות הגשה- מרק, אורז, תבשיל, סלט,  הכל מותאם לעונה.
אני בוחרת לקחת מעט מכל דבר בכדי להתחשב באחרים ובכדי לדעת בוודאות שאסיים את מה שלקחתי.
תרגול מודעות לכמויות והתחשבות.
צליל הצ'וק פי נשמע שוב המבשר את תחילת הארוחה.
אני מתחילה לאכול בשקט רב, מתרגלת את הדיוק בלעיסה ובמגע של הכף בקערות, כן גם שם אני רוצה שהמגע ילטף ולא ירעיש.
צליל הצו'ק פי מהדהד, זה הסימן שסיימנו לאכול, הגיע שלב ניקוי הצלחות.
מזיגת תה צמחים לתוך אחת הקערות, התה החמים מסייע לי לנקות את כל השאריות מהקערות.
אני לוגמת את כולו אחרי הניקוי, מסיימת את מסע הארוחה בשלמות.
הכל נקי מוכן לאריזה לארוחה הבאה.
הבד הנעים עוטף חזרה את הקערות הנקיות ושב למדף.
הכל שקט ונעים
דממה.
מודים לאימא אדמה שנתנה וכיבדה ואנחנו אותה חזרה.

תרגול זן במרכז

אביטל מתרגלת זן קוראני מזה שני עשורים, היום הינה מורה ומנהלת (אבס)את מרכז זן השרון בישראל, אביטל חיברה את עולמות התוכן הקולינרי שלה עם הוראה הזן ומעבירה סדנאות בישול והעשרה במטבחים במקדשים, מרכזי זן ומרכזים שמזמינים אותה. אביטל מלמדת  לעשות את החיבור בבחירת מנות עונתיות מן הצומח מותאמים לריטריטים.

לבית הספר העולמי קוואן אום, שייסד זן מאסטר סונג לחצו כאן

https://www.kwanumisrael.org/

ביטול עסקה ניתן לבצע באמצעות הודעה בכתב לדוא"ל ויש לציין את מספר ההזמנה שברצונך לבטל.
ביטול עסקה אפשרי בתוך 14 ימים ממועד ביצוע העסקה, ובתנאי שהביטול ייעשה עד לא יאוחר מ – 7 ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד האירוע, שבגינו התבצעה העסקה. בכל מקרה של ביטול עסקה ייגבו דמי ביטול בשיעור 5% כדין. למען הסר ספק, לא ניתן לבטל כרטיסים שנקנו 7 ימי עסקים לפני מופע ולא ניתן לקבל בגינם החזר כספי. מפיקי האירועים יכולים לאשר ולבצע זיכוי לפי שיקול דעתם, גם במקרים בהם אין זכות לביטול לפי מדיניות הביטולים.

תוספת של המוכר למדיניות הביטולים:
על מנת לשמור על אווירה אישית ואינטימית הסדנאות בעלות מספר מקומות מוגבל ולכן כאשר יש ביטול ברגע האחרון לעיתים זה בא על חשבון אחרים שרצו להגיע ולא היה מקום. על פי חוק הגנת הצרכן ביטול בתוך 14 ימים ממועד ההרשמה, ובלבד שיתבצע עד 7 ימים לפני מועד הסדנה, יחויב בתשלום של 5% מערך הסדנה או 100 ₪ הנמוך מביניהם. בביטולים שלא על פי חוק הגנת הצרכן יחול ההסדר הבא:
* בביטול של עד שבוע לפני סדנה יבוצע החזר מלא של הסכום ששולם בניכוי עמלת ביטול של 17.5 ש"ח. לדוגמה: אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 ניתן לבטל עד שבוע לפני ביום שלישי בשעה 8:30.
*בביטול בין שישה ימים ליומיים לפני קיום הסדנה יבוצע החזר של 50% מהסכום ששולם בניכוי עמלה של 17.5 ש"ח. או לחילופין אפשרות להגיע לסדנה הבאה על בסיס מקום פנוי בתיאום מראש. לדוגמה אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 אפשר לבטל בין יום שבת ליום חמישי ב8:30 בבוקר ולקבל החזר של 50% מהסכום ששולם. -בביטול יום לפני הסדנה ובאותו יום לא יבוצע החזר אך ניתן להגיע לסדנה הבאה על בסיס מקום פנוי בתיאום מראש. לדוגמה אם הסדנה תתקיים ביום שלישי בשעה 8:30 החל מיום שני ב8:30 בבוקר לא ניתן לקבל החזר על השתתפות בסדנה. – במידה ונרשמת ואין לך אפשרות להגיע, ניתן תמיד בתיאום איתי, להעביר את ההשתתפות בסדנה לאדם אחר.
בכל מקרה של ביטול עדיף לעשות זאת בשליחת הודעה, מייל או שיחת טלפון למספר 054-4317255

מימוש שוברים:

שוברי ביי מי או כל שובר אחר שלא הונפק על ידינו, יבדק לפני מימוש ורישום לסדנא.
מחיר השובר יקוזז ממחיר המלא של הסדנא, ניתן יהיה להוסיף בביט או בפייבוקס או במזומן את ההפרש.

שתפו והמליצו ברשתות החברתיות!

All lessons in the course

עברית | English

Autumn season | 24.10.25 / 21.11.25

Autumn, spicy taste, end and beginning, we’ll practice this moment, various meditation techniques, exercises to strengthen the lungs and the immune system, preparing the body for the winter, coping with a sense of grief to a state of silencing the consciousness to a state of happiness and connecting to our authentic selves.

Together we’ll prepare: Traditional dahl lentil soup, Indonesian dish with seasonal vegetables and tofu, chickpea balls in a turmeric sauce, chickpea salad with cumin and beetroot.

Winter season | 20.12.24

Winter, salty taste, we’ll practice meditation that will help us in situations of fear, we’ll talk about different trauma situations we experience even as far back as the fetal period, we’ll share and analyze personal cases.

We’ll get to know different infusions that help in situations of fear, immune system compromise, insomnia.

Together we’ll prepare: Paella with medicinal mushrooms, different techniques for lima beans, seaweed salad with spinach and sweet potato noodles, and a non-bake layer cake for the finale.

Spring season | 21.2.25

Spring, wood element, sour taste, cleansing, starting the journey together with cleansing, we’ll learn several cleansing techniques, during the week everyone will try the technique they chose.

We’ll discuss the effect of cleansing in the context of anger and mood swings.

Together, we’ll prepare: lemony clear green juice, wheatgrass juice, traditional Korean miso soup, Japanese pickled vegetables, rice – an introduction to the rice family, we’ll roll Korean sushi with tofu and vegetables and green leaves.

summer season | 6.6.25

Summer, fire element, bitter-burnt taste, different meditation techniques, silencing the consciousness in the context of various addictions associated with our connection to food.

Together, we’ll prepare: Focaccia in the taboon from various flours, tofu skewers with three marinade variations, antipasto with different mushrooms seared on a grill plan, vegan papaya salad. 

Late Summer season | 29.8.25

Late Summer, sweet taste and its connection to strengthening emotional energy and the digestive system,

how to cope with worry and when worry starts to get out of control, the connection of this moment, the ability to stand by someone and not in their place, even when they are our children.

We’ll learn about healthy sweet and industrial sweet, which harms our body’s systems, we’ll learn about the superfoods and how to incorporate them in our daily diet.

We’ll prepare: delicately sweet seasonal shake, healing chocolate, seasonal fruit “nice cream”, carrot almond soup, almond milk, cashew labneh spread, chapati with chickpeas and leaves.

לקוחות מספרים

    צרו איתנו קשר