מפגש בישול ולמידה – עם אביטל סבג ואייל שפרינגר
נובמבר 29 -11:00 - 15:00
מהאש אל התכל'ס: שימוש בתזונת הסתיו לבניית חוסן ולחידוש המשאבים
סדנה ההופכת את הסתיו להזדמנות לריפוי והחזרת כוחות.
הסתיו הוא עונת מעבר מרתקת, בה הטבע והאדם עוברים תהליך של התכנסות והתחדשות. כשם שהעצים משילים את עליהם ומפנים את האנרגיה פנימה לשורשים, כך גם גופנו זקוק להתאמה ולתמיכה בתהליך זה. תזונת הסתיו היא המפתח להשגת איזון, חיזוק החוסן הפנימי ובניית משאבי גוף עמוקים העשויים לטעון אותנו בכוחות שילוו אותנו למשך כל השנה.
בסדנה מיוחדת זו, נלמד כיצד לתמוך בתהליכי הגוף הטבעיים באמצעות תזונה מותאמת לעונה:
- נחקור את המעבר מהתרחבות הקיץ להתכנסות הסתיו וכיצד מעבר זה משפיע על בריאותנו
- נלמד אודות "פרסת הלחות" וכיצד לאזן בין יובש ולחות בגוף, תוך התאמה לשינויים העונתיים
- נגלה כיצד לחזק את מערכת החיסון ולבנות חוסן עמוק באמצעות מזונות הסתיו
- נבין כיצד לתקן את "עודפי" הקיץ ולהתכונן לחורף באמצעות תזונה מאוזנת
- נלמד להתאים את התזונה הסתווית באופן אישי לצרכים הייחודיים של כל אחד
הצטרפו אלינו ולימדו כיצד ניתן להשפיע על חוסן של שנה שלמה באמצעות שימוש בתנועה הטבעית של עונת הסתיו.
המתכונים שיודגמו:
בתחילת השיעור תוגש חליטת תה צמחים מזרעי שומר, היבסקוס, תפוח וקינמון מצויין
המתכונים שנכין יחד:
מרק ראמן קוראני על בסיס מיסו ,אצות , פטריות מרפא, אטריות סובה וירקות חלוטים
רימון ברוטב בלסמי
פטרית מלך היער בגריל על ממרח שעועית לימה, ממרח לאבנה קאשיו
קראמבל אגסים חם על בסיס בצק אגוזים ללא אפיה