בהשראת pure food and wine גן העדן הניו-יורקי לחובבי ה raw food …אבל לא צריך להיות טבעונאי בשביל ליהנות מהמנה המשגעת הזו שתצליח לבלבל גם חובבי פסטה ומכורים לגבינה!

דרושים ל 6 סועדים:
3 זוקיני
עגבניה
צרור בזיליקום
צרור טימין

לגבינת ריקוטה צנוברים:
2 כוסות צנוברים
2 כפות מיץ לימון
כפית מלח אטלנטי
6 כפות מים

לרוטב העגבניות:
2 עגבניות
רבע כוס עגבניות מיובשות
רבע כוס זיתי קלמנטה
2 שיני שום
פלפל שחור
2 כפות שמן זית

לרוטב פסטו:
חבילת בזיליקום
5 שיני שום
חצי כוס שמן זית
כפית מלח אטלנטי
פלפל חלפניו טרי
חצי כוס צנוברים או פיסטוקים

אופן ההכנה:
מה שמחליף את עלי הלזניה המקוריים העשויים מפסטה, יהיה הזוקיני זן קישוא ירוק, מקלפים את קליפת הזוקיני עם קולף ירקות לפרוסות דקות, עד שמגיעים לגרעיני הזוקיני -את ה חלקים שנותרו ניתן יהיה להשתמש בהם למשקה ירוק. אופן הכנת שלושת המילויים בלזניה זהים, מכניסים למגימיקס את כל החומרים , מעבדים כשלוש דקות.

ההגשה:
בצלחת האישית  מסדרים בשכבות:
3 עלי זוקיני לאורכם מסודים אחד צמוד לשני, מעליהם  מניחים כפית מכל  ממרח,
שכבה שניה לרוחב שני עלי זוקיני ועליהם שוב מניחים כפית מכל רוטב,
שכבה שלישית של שני עלי זוקיני לאורך ועליהם כפית משולבת משלושת הממרחים,
עליהם פרוסת עגבניה דקה ועליה בזילקום לקישוט.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"