הכבוש
בודהה בול אורז מלא, מקושקשת טופו וירקות בכבישה זריזה
הטעם הכבוש, שמזוהה גם כטעם המלוח, משפיע על הכליות שנחשבות כאם כל האיברים ולכן חשוב שהן יהיו כל הזמן באיזון. רגשית, ובמיוחד כאשר אנחנו חווים תקופה של פחדים וחוסר וודאות, נוכל לחזק את הכליות גם בהוספה של הטעם המלוח (וגם על ידי תרגילי יוגה, צ'יקונג ומדיטציה) .תהליך הכבישה מסייע לחיזוק מערכת העיכול ויצירת פרוביוטיקה טבעית מהחיבור בין חומרי הכבישה.

החומרים למנה:
1 צנון חתוך לעיגולים דקיקים
1 מלפפון חתוך לעיגולים דקיקים
1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים
חופן שמיר
לרוטב כבושים:
1 כפית שמן זית
1 כפית רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 שן שום מגוררת
מיץ מ-1 לימון

למקושקשת טופו:
1/2 חבילת טופו קצוצה לשבבים קטנים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול קצוץ
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל

להרכבה:
1 כוס אורז עגול מלא מבושל
1 דף אצת נורי גזור לפסים דקיקים
1/2 כוס נבטים סיניים
1/2 כוס תרד טרי או חלוט
1 בצל ירוק קצוץ
1 כפית שומשום שחור

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי ויוצקים על עיגולי הירקות, מערבבים היטב.
2. מכינים מקושקשת טופו: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הטופו והתבלינים, ומטגנים-מערבבים בהתמדה עד שהטופו מזהיב.
3. מסדרים בקערת הגשה את כל הרכיבים, מוסיפים את מקושקשת הטופו והכבושים ומגישים. משתמשים בנוזלי הכבישה כרוטב.

מתוך ההפקה למגזין מנטה יוני 2023
Tulip Winery יקב טוליפ
מגזין מנטה

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"