באי לסבוס שביוון, בכל עונות השנה מצטרפת מנה של קטניה לשולחן,
ברוב הטברנות  ניתן למצוא מנה של שעועית עם לימון ושמן זית.
פשוט להכנה, נימוח בפה ומכיל חלבון מן הטבע, משביע ובעל ערך תזונתי חשוב ביותר.

דרושים לארבעה סועדים:

חצי קילו שעועית לבנה גדולה יבשה
כוס שמיר
3 כפות שמן זית
כפית מלח גס אטלנטי
2 לימונים
2 שומים
כפית פלפל שחור גרוס עבה

אופן ההכנה:
משרים את השעועית למשך 8 שעות,מעבירים למסננת ושוטפים בכל שלוש שעות – לאחר 24 שעות יבצבץ נבט.
מבשלים בסיר לחץ למשך 30 דקות, או בסיר רגיל למשך 50 דקות או עד שהשעועית רכה.
מצננים.
קוצצים את השמיר, סוחטים את הלימונים לקבלת מיץ, גוררים את השום ומערבבים יחד עם שמן הזית והתבלינים.

יוצקים מעל השעועית ומגישים.
בתיאבון!

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"