מהו שייק? מהו שייק ירוק? למה לי? מה לשים בו? איך מכינים אותו? כנסו לכל התשובות יחד עם מתכונים לשייקים חורפיים מחזקים וטעימים.
מוזמנים להצטרף אלינו לסופשבוע התחדשות על בסיס שייקים, מיצים, מנוחה, יוגה והדרכות תזונה.

מהו שייק?
שייק הוא משקה שנוצר בבלנדר ככל שהבלנדר עם מנוע יותר חזק השייק יצא עם מרקם קטיפתי

מה זה שייק ירוק?
בלשון המקצועית הוא נקרא גם גרין סמודי, מה שהופך אותו לירוק זה נוכחות הירק העלי הירוק בתוך השייק המשולב פרי עונה וירקות ירוקים.

למה לי שייק ירוק?
גרין סמודי הוא בעצם גרסה נפלאה לארוחה מזינה בכוס, נוכחות העלים הירוקים מזינה את הגוף במנה גדושה של כלורופיל, המסייע לשיקום התאים וניקוי מהפסולת שהצטברה.
כמוכן מחדש תאי לבלב פגומים, מנטרל רעלים ומצמצם דלקות. הכלורופיל גם מבסס את הדם ומאזן את הנטייה לחמצת סוכרתית.
הפרות נותנים לנו שפע של ויטמינים שונים המסייעים לחיזוק מערכת החיסון
השילוב של השניים מוליד משקה עוצמתי המכיל אנזימים שפעולתם מסייעת להגביר את יעילות חילוף החומרים בגוף וניצול מרבי של רכיבי התזונה שלנו.

ומה הוספת לי לשייק?
כאן הסוד הנפלא!
לתוך השייק בזמן הכנתו אפשר ורצוי להוסיף מזונות המזינים את תאי הגוף, יוצרים תחושת רעננות וקלילות, חיוניות,חיזוק,ניקוי,אנטי אייגינג ובעיקר שובע.

בחרת מזונות העל המומלצת ביותר:
שמן קוקוס
אבקת האמפ-קנביס או בשמן
אצות מים מתוקים:כלורלה ,ספיר ולינה ,מקה
פולי קקאו

למי זה מתאים:
לכולם כולל סכרתיים!!
רצוי להשתמש בירקות ופירות אורגנים לא מרוססים

אז למה מחכים….קדימה, להוציא את הבלנדר מהארון ואת היצירתיות מהקיבעון! לשייק אין חוקים קשיחים, פירות+ עלים ירוקים (לא רק חסה) + תוספות: סופרפודס, תבלינים.

סמודי לחיזוק הקשב

דרושים להכנת 2 ליטר משקה:
פאפיה
תפוח ירוק
תפוז
בננה
זוקיני
6 עלי חסה
חצי כרוב
צרור נענע
כפית שמן מרווה
כפית זרעי פשתן טחונים
10 אגוזי מלך
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
קולפים את קליפת התפוז והבננה,
מכניסים את כל החומרים לבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד,
מעבירים לכוס , שותים לאט לאט ונהנים

***********************************************************

סמודי חורפי על בסיס חוביזה

דרושים לכוס סמודי:
חצי כוס עלי חוביזה
לימון
2 תמרים
תפוח עץ
רבע פאפיה או אפרסמון שלם
חצי כוס חלב שקדים
או 2 כפיות שקדיה וכוס מים

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד,
מעבירים לכוס , שותים לאט לאט ונהנים

***********************************************************

סמודי חיזוקית

דרושים לכמות של 2 ליטר:
אגס
תפוח
2 קיווי
זוקיני
חצי לימון
חצי כוס פטרוזליה
4 עלי חסה
4 אגוזי מלך
2 תמרים
רבע כפית אבקת קקאו אורגנית
4 כדורי כלורלה ג'אמויקה
2 כפות שמן קוקוס ג'אמויקה
כפית זרעי צ'יאה
כוס וחצי מים קרים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל הפירות והירקות, חותכים לקוביות ,
מכניסים לתוך בלנדר את כל המוצרים וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי
רק בריאות

***********************************************************

סמודי משחרר ליחה

דרושים לכמות של ליטר משקה:
3 כוסות פטרוזיליה
4 ענפי סלרי
2 תפוחי עץ ירוקים
3 ענפי סלרי
ג'ינג'ר טרי בקטנה
כפית שמן קוקוס
כפית ספירולינה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את על המוצרים,
רצוי להניח את  הפטרוזיליה  בקערה עם מים וחצי כפית מלח למשך רבע שעה .
מכניסים  את כל החומרים לבלנדר, טוחנים לקבלת מרקם אחיד

***********************************************************

שייק חורפי ישראלי

דרושים לכמות של 2 ליטר שייק:
10 תות שדה
2 תפוחי עץ ירוק
אגס
תפוז ללא הקליפה
10 אגוזי מלך
צרור נענע
4 עלי חסה
2 גבעולי סלרי
4 תמרים ללא הגלעין
כף שמן קוקוס
כף תערובת סופר פוד  טליה או 10 כדורי כלורלה
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
חותכים גס את כל המצרכים,  מכניסים לבלנדר חזק
עד לקבלת מרקם חלק

***********************************************************
מוזמנים להצטרף אלינו לסופשבוע התחדשות על בסיס שייקים, מיצים, מנוחה, יוגה והדרכות תזונה.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"