צילום: נועם עופרן

חמין לימי החורף
חמין זו אחת המנות המוצלחות ליום חורפי, ומעניין שניתן למצוא כל מיני וריאציות עדתיות שונות לחמין. הרעיון הוא שילוב של תפוחי אדמה מתוקים, כמו בטטה ודלעת, קטניות שונות ודגנים להשלמת החלבון המלא. במידה ותבחרו להכניס מזון מן החי אנא הקפידו שיהיה לפחות אורגני.

החמין מתבשל בסיר רגיל בגודל שנתאים לכמות הסועדים ובמשך כ 24 שעות. אני ממליצה על פלטה חשמלית – היא חסכונית בחשמל ואקולוגית.

בעקרון, חמין ל- 8 איש נבשל בסיר בגודל של 6 ליטר. ניתן לבשלו גם בתנור בחום נמוך של 120 מעלות בתוכנית רגילה ולא בטורבו. במידה ומשתמשים בפלטה חשמלית כדאי לכסות את סיר החמין במגבת עבה.

הריח שמדיף החמין בבית, יוצר רעב ורצון עז לגשת ולנשנש מהסיר טרם הסעודה.
אצלי בבית, כבר ביום שישי בערב אחרי שהחמין נמצא על הפלטה החשמלית כמה שעות, הילדים מבקשים מנה.

מבחינת בישול המוצרים אין בעיה לאכול גם אחרי שעתיים מהזמן שסיימנו את הבישול הראשוני. ככל שניתן לחמין זמן בישול ארוך יותר טעמו ישתבח!
למי שלא בנוי לחכות יותר מדי זמן….יש גרסה מקוצרת אחרת שגם היא מצוינת לימי החורף, תבשיל קדירה.

המצרכים הדרושים לכמות של 10 איש:
10 תפוחי אדמה
5 בטטות
כוס גריסי פנינה
כוס שעועית לבנה
כוס גרגירי שיפון
כף כמון
כף גרהאם מסאלה
2 כפות פפריקה מתוקה
כף מלח גס אטלנטי
2 בצלים
2 תמרים ללא חרצן
3 כפות שמן זית
8 שיני שום
סיר גדול 6-8 ליטר
פלטה חשמלית (לא חובה)

אופן ההכנה:
להשרות לשמונה שעות את השעועית, לשטוף היטב במסננת ולהנביט עוד 24 שעות, כל 4 שעות לשטוף במים את השעועיות.
להשרות את גריסי הפנינה למשך שעה, לשטוף היטב במסננת.
לקלוף את קליפת הבצל, תפוחי האדמה, בטטה.
לקצוץ את הבצל לחתיכות גדולות, להוסיף לסיר יחד עם שמן הזית לאדות עד שמזהיב.
להוסיף את השום ואת תפוחי האדמה והבטאטות, להניח מסביב לסיר, לערבב את השעועית וגריסי הפנינה יחד עם התמרים ולהכניס לאמצע הסיר.
להכניס את התבלינים לקנקן ולהוסיף 4 כוסות מים, לערבב היטב ולצקת מעל.
יש להוסיף נוזלים עד לגובה של המוצרים, לבשל למשך שעה ולהעביר לפלטה החשמלית ל 24 שעות או בתנור בחום של 100 מעלות.