כוסמין הוא דגן עם נוכחות גלוטן פחותה וקלה יותר לעיכול מבין משפחת הדגנים.
ניתן למצוא את הכוסמין בצורתו הטבעית כדגן שלם ולהוסיפו לתבשילי קדירה וחמין.
כמוכן ניתן לאפות עם קמח הכוסמין שלל מאפים, עוגות, פיצות ולחמים.
בשנתיים האחרונות יצאו לשוק פסטות שונות מקמח זה. בשורה נפלאה לילדים!
הפסטה עצמה טעימה להפליא וללא טעם מכביד.
מתכון זה הוא וריאציה נפלאה להגשת הפסטה עם ירקות העונה.

המצרכים הדרושים ל-4 סועדים:
500 גרם פסטה ספגטי מקמח כוסמין
בצל בינוני
3 כוסות פטריות טריות שונות: שמפניון, מלך היער, פורטבלו
2 זוקיני
2 חבילות בוק צ'ואי
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שומים מגורדים
5 עגבניות מיובשות
1 כוס שעועית ירוקה טרייה בעונה!
3 כפות רוטב סויה לימה
כף שמן שומשום
3 כפות שומשום מלא לקישוט.
3כפות שמן זית
מלח בהתאם לצורך

אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה במים שהורתחו והומלחו, במשך 7 דקות, לבדוק עד שהתרככו ולהוציא מהסיר, לסנן את המים ולהניח בצד.
לקחת וו'ק גדול, לטגן את הבצל עד שצבעו הופך זהוב ולהוסיף לפי הסדר את שאר
החומרים במרווח של 2-3 ד' בין כל אחד: פטריות, זוקיני, שעועית, בוקצ'ואי.
במשך כל הזמן להקפיץ עם כפות עץ.
להוסיף לבסוף את הפסטה לערבב את הכל
לזרוע את השומשום מעל לפני ההגשה.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"