ארוזה עם שלושה מתוך חמישה מבני, יחד עם חברה טובה – אידה צ'יצולה המכונה עבורי "שמש" ובנה שהוא פלא אמיתי, בחרנו יעד קרוב לישראל, כפר קטן העונה לשם פאלמרי ((Plomari השוכן באי לסבוס  ביוון (או מיטליני כשם שהיוונים מכנים אותו ואת עיר בירתו).
הכפר נושק למרינה קטנה, בה עוגנות סירות קטנות עם חוף ים כחול עמוק קסום, לאוהבי אוצרות ים, רצועת החוף מלאה אבנים נדירות צבעוניות בכל מיני גדלים וצורות מיוחדות.

השנה היינו כאן בחופשת הקיץ סוף יולי אוגוסט, קבוצה של 30 ישראלים שהתחברו ממקומות שונים לאי, חלקם משקיעים ישראלים שיש להם בתים על החוף והיתר אורחים קרובים של המשקיעים.
מעין קלאב מד שנתייחד ללא מותג.
אירח אותנו ערן שמואלי, אומן בנשמתו שחי באי כבר יותר מ 14 שנה.
ערן משקיע את כל זמנו ומרצו לבניית קהילה של יהודים וישראלים ומכין בעבורם בתים בכל מיני מחירים וגדלים, כשהסגנון תמיד להתחבר לטבע הסביבתי ולהתמזג איתו.
הרצון הוא לאפשר לכל אחד בהתאם לרמת ההשקעה שמסוגל לרכוש בית קיץ נפלא לחופשות ומי יודע לאן זה יתגלגל.
בכל אופן אני חייבת לציין שמאוד נהניתי מהשהייה באי, האוכל היה נפלא ואורגני ועונתי לחלוטין, הזמן הפסיק להיות חלק מההוויה, התנתקתי מהאייפון ובקושי התחברתי למייל במהלך השבועיים, הייתי כל כולי עם החוויה והילדים.
כצמחונית אדוקה נהניתי ממנות הצד שהיו  בטברנות. המנות די חזרו על עצמן, כך שבשלב מסוים פשוט קניתי לי את המצרכים ושדרגתי את המנות אותן גם הכנתי בארוחת יום ההולדת שערכו לערן שמואלי ובסעודות שהיו בביתנו החביב שהיה ממוקם בלב הכפר פולמרי, מרפסת צופה למרינה והכחול המרהיב שטף את הבית רוב היום.
כמו שתמיד אני מציינת גם ביוון מצאתי שלהכין אוכל ממוצרים בסיסים איכותיים הופך כל מנה פשוטה לחגיגה לחיך.

לדוגמא: ירקות עונתיים, פירות עונתיים, שמן זית משובח, זיתים מקומיים ולחם טוב.
החטא היחידי שלי בדרך לטבעונות טוטלית זו אהבתי הרבה לגבינות העיזים, צאן שבאי לסבוב ישנם בשפע גדול.
הגבינות יכולות להיות תוספת נפלאה לסלט כפי ששמו גם "סלט יווני" , ולצד כוס יין לבן מצונן היטב, כמה זיתים ואני מסודרת!

סדנאת בישול  טפסים לחג ברוח הביקור ביוון תערך ב 10.9.2012 יום שני בשעה 18.30 עד 22.00, לפרטים והרשמה.

לראשונה התוודעתי לקפה של הבוקר ב"פולמרי", העונה לשם פארפה, הוא למעשה קפה מוקצף קר.
התושבים לוגמים אותו ללא תוספות.
התיירים הוסיפו לו את החלב והסוכר המיותרים לגמרי.
בבתי הקפה אין חלב ניגר כי הוא ממש לא מקובל, אז משתמשים בחלב מלא מרוכז כזה מלא סוכר וסמיך… טעים אבל עושה בחילה וממש מיותר לבריאותנו ובמיוחד למי שסובל מליחה.
הרצון לשתות משהו קר בבוקר (כי איך שאתה קם בקיץ באי אתה חוטף מכת חום שלא עוזבת אותך עד שמונה בערב) הוא תירוץ טוב לפיתוי…
אני לא ממש טובה בלקבל את הקופאין לגוף, זה גורם לי לתזזיות יתר, קופצניות, חוסר שקט ועוד כל מיני מיחושים…
אך קשה לוותר על היצר ובמיוחד כשאתה יושב בבתי הקפה הקטנים מוקף באנשים חביבים ובכדי להיות חלק מהם צריך לשתות פארפה…
כעת מששבתי לישראל הנחתי לריטואל הקפה ואני ממש בקלילות מתנקה עד לפעם הבאה.

קפה טוב או רע? צירפתי שני לינקים שתוכלו דרכם למצוא את דעתכם!
רצוי לשתות קפה איכותי ופעם ביום מקסימום!

המשך חופש נעים!

קופת חולים כללית:

http://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/nutrition/nutritional+aproach/articles/coffee_and_health.htm?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=aug8_2012

פורטל אוכלים בריא:
סגולות פולי הקפה
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=3422

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"