מנה מפוארת וחגיגית זו, מזכירה לי את דודתי היקרה לי מכל הלא היא דודה שולה, האחת  והיחידה בתחום הבישול המרוקאי המסורתי.

לכל אחד מאתנו שעובר לתזונה בריאה יש את אותם תסכולים, על מאכלים שאהבנו ויותר לא נוכל לאכול אותם.
יש תמיד פתרונות אילתור מהממים לכל אותם מאכלים שאהבתי רק פשוט עם מרכיבים בריאים והרי
אחת מהתוצאות, שתפתח לכם את העיניים וההבנה ,שפשוט צריך לזרום ולאלתר כמו במוסיקה.

דרושים ( 6-8 סועדים)
2 שקיות לבבות ארטישוק קפואים
2 חב' פטריות  שמפיניון טריות
250 גר' צנובר
8 שיני שום
1/2 חב' פטרוזיליה
3 כפיות מלח ים אפור
קורט פלפל שחור
2 ביצים אורגניות
2 כפות גדושות קמח מלא אורגני
2 כפות גדושות כורכום
כפית פפריקה מתוקה
3 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה
מבשלים  את הארטישוקים לפי ההוראות בשקית (להשאיר בצד שיתקררו)
קוצצים את הפטריות לחתיכות קטנות
טוחנים במטחנת קפה או בדומה את הצנוברים, שום, פטרוזיליה (אפשר יחד)
מערבבים  בכלי את כל החומרים
ממלאים את הארטישוקים במילוי שבכלי, ניתן בעזרת כף – עד  שנוצרת כיפה מעל הארטישוק
מסדרים בסיר רחב שכבה אחת של הארטישוקים, מוסיפים מים + כפית  פפריקה ואת רוטב הסויה, בגובה הארטישוק
מבשלים  כ20 דקות על אש בינונית או אופים בתבנית פיירקס בתנור למשך חצי שעה.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"