דרושים (8 סועדים):
2
כוסות קינואה מונבטת
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס כוסברה
רבע כוס נענע טרייה קצוצה דק
2 שיני שום
1/2 פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר
חצי ק' שעועית ירוקה טרייה
כף שומשום מלא
בצל סגול או לבן
רבע כרוב לבן
חצי חבילת אצות ארמה Arame
חתיכת ג'ינג'ר
כפית קארי
2 כפות שמן קוקוס

לרוטב:
2 לימונים סחוטים
2 כפות שמן שומשום
חצי אבוקדו
רבע כוס טחינה
כוס מים
כפית מלח גס אפור
כפית  פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
משרים את הקינואה במים למשך 20 דקות, שוטפים  היטב עד שהמים יצאו צלולים, מניחים להתייבש כחצי שעה
משרים את האצות במים למשך רבע שעה, שוטפים ומסננים את הנוזלים, חותכים את הטופו לקוביות ומשרים ב -2 כפות רוטב סויה למשך 10 דקות
שוטפים היטב את הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע וקוצצים  –  אפשרי במעבד מזון יחד עם  השום, פלפל חריף, הבצל והג'ינג'ר
קוטמים את קצוות השעועית וקוצצים אותה לעיגולים קטנטנים, קוצצים את הכרוב לחוטים דקים
מעבירים לכלי הגשה את כל הירקות יחד עם הקינואה והטופו

* ניתן להכניס  לתנור בחום נמוך של 40 מעלות למשך שעתיים  או להקפיץ בוו'ק יחד עם 2 כפות שמן קוקוס  וכפית קארי עד שמשחים.

להכנת הרוטב:
סוחטים את הלימונים, מכניסים למעבד מזון יחד עם הטחינה, אבוקדו ,חצי כוס מים, מוסיפים את התבלינים טוחנים לקבלת רוטב אחיד ולא סמיך מדי ויוצקים על הירקות.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"