דרושים (8 סועדים):
חצי קילו חומוס יבש
חציל בלאדי
5 שיני שום
2 בצלים
2 כפיות כמון
כפית פלפל שחור גרוס
חופן עלי כוסברה
כף טחינה גולמית
לימון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה: 
משרים את החומוסים במים למשך 8 שעות ומחליפים את המים לפחות כל ארבע שעות, בקיץ ממליצה להכניס את החומוסים המושרים לתוך המקרר
מבשלים את החומוסים בסיר לחץ למשך שעתיים
קוצצים את הבצל והשום ומאדים בסיר עם שמן הזית עד שמזהיבים
מוסיפים את החומוסים יחד עם יתר התבלינים ומבשלים למשך עוד 30 דקות
צולים על רשת את החציל מכל צדדיו לפחות למשך 10 דקות מכל צד, מסירים את קליפת החציל

הגשה:
בקערת הגשה מסדרים את שכבת החציל הקלוי בתחתית
מעליה מניחים את תבשיל החומוסים ומעליו יוצקים מיץ מלימון סחוט,  כף טחינה גולמית ומפזרים כוסברה קצוצה

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"