בארוחות משפחתיות זו מנה מושלמת ומרשימה וטעימה ממש.

אני מגישה אותה בדרך כלל בהסעדות רייטריטים והיא מככבת לצד התשובה שלי לחריימה טבעוני – קציצת טופו שטבולה ברוטב עגבניות כורכום מהביל .
וכמובן שחלה מוגשת יחד… עם חטאים אז עד הסוף.
אגב תשכחו את הסיפורים על עונות השנה כשמדובר בערב שישי
המסורת מנצחת !!!
(נתתי לכם שבוע להתארגן… לערב שישי הקרוב).

אז קדימה להכנות:
המצרכים הדרושים לכמות של קילו אורז:
קילו אורז בסמטי מלא מושרה 5 שעות במים רגילים
2 בצלים מקורמלים
7 שיני שום קצוצות
10 עלי מנגולד צעירים
4 עלי מרווה מהגינה ( הפעם מהוילה בשחרות )
כף מלח אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס עבה
חצי פלפל צ׳ילי טרי(נדב החקלאי שלי ממשק מלמד מצייד אותי תמיד)
ליטר מים רותחים
סיר 2 ליטר רותחים
נייר אפיה
כוס שמן זית איכותי ( אצלי מככב בלנד שמן זית אורגני- ריש לקיש)
לחישת אהבה בכמות גבוהה

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים יחד:
אורז, שמן זית, שיני שום,עלי מרווה
בצל ותבלינים.
מניחים בסיר נייר אפיה ומרפדים את התחתית והדפנות בעלי מנגולד
מעבירים את האורז יחד עם המים הרותחים לבישול איטי של שעה מנימום עם מכסה סגור, עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
הופכים במגש עגול ומגישים ללא נייר האפיה כמובן .
בתאבון…
אני זללתי שתי קערות ונסחפתי טחינה שלי מעל

בהצלחה
שלכם
אביטל סבג

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"