המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
חבילת אטריות סובה(כוסמת) 250 גרם
כוס אורוגולה
כוס כוסברה
קולורבי
100 גרם טופו
3 ענפי בצל ירוק
פלפל צ'ילי
2 כפות שמן שומשום
2 כף רוטב סויה אורגני
כף שומשום שחור
לימון כאפשרות
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן,בין 5-7 דקות, יש להיזהר מבישול יתר על-מנת לשמור על מרקם וצורת האיטריה, לאחר הבישול נשטוף ונסנן במים קרים ונערבב יחד עם כף שמן שומשום ונצנן את האטריות . משרים בגיגית עם מים פושרים את צמחי התבלין למשך רבע שעה יחד עם כף מלח גס , שוטפים ומסננים וקוצצים. קוצצים את הבצל הירוק והפלפל צ'ילי לעיגולים קטנים, מסירים את קליפת הקולורבי ומגרדים לגפרורים או חוטים. חותכים לקוביות קטנות את הטופו, מניחים במשרה של רוטב סויה מהול במים למשך רבע שעה, כף רוטב סויה כף מים. מעבירים את כל המוצרים לכלי הגשה , מוסיפים שמן שומשום ורוטב סויה ומפזרים מעל שומשום שחור ומספר טיפות מיץ לימון בהגשה.
טיפ לדרך:
אטריות סובה על שמן היפני של הדגן כוסמת, מוכר לנו גם כ"קאשה" במזרח אירופה, גרגירי הכוסמת משמשים כמילוי מצוין לכריות , בשל היותן עמידות בתנאי מזג אוויר שונים. לכוסמת טעם וריח מאוד חזק מה שגורם לסועדים או לאהוב או לא לסבול אותה. באטריות אין לגמרי נוכחות של ריח , הן מצוינות להגשה כסלט קר או חם.

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"