לקראת ראש השנה כולנו נוטים לערוך רשימות, מתחשבנים עם עצמנו על הדברים "הרעים" והמזיקים ומתחייבים חגיגית לעשות יותר דברים "טובים" לעצמנו, גופינו, משפחתנו וחברינו : לשמור על כושר, להתחיל לבשל, לאכול בריא, להיפטר מהכרס, לקרוא ספרים, לבלות יותר עם הילדים, להיזהר עם הכסף, לארח יותר, להשתמש בחוט דנטלי, להתחיל ללמוד משהו חדש…כל אחד וכוונותיו הטובות הוא.
למי מאיתנו אין רשימה כזו ארוכה ומפורטת של כל הדברים הנהדרים שיעשה בשנה החדשה? אני בטוחה שיש לכם מספיק על הראש ובלב ולכן לא באה להציע רשימה של חוקי אסור ומותר, מזיק ובריא אלא מבקשת להציע לכם לאמץ בחיוב חוק אחד בלבד.

חוק מספר אחד לשנה החדשה: חוק עונות השנה

כבר לפני 5000 שנה , מצאו הסינים שחוקי הטבע  ואנחנו הם יחידה אחת, אנחנו חלק מהיקום הסובב, והיקום סובב אותנו.
לכן אנחנו צריכים להקשיב לחוקי הטבע ולא להתנגד אליהם:
לאכול את מה שצומח וגדל בעונת השנה, להתלבש בהתאם, לשתות בהתאם ולהכין את הארוחה בהתאם למה שנדרש לגוף .

ראש השנה הוא גם חג הסתיו.
בעודנו שוקדים על חשבון הנפש לקראת יום כיפור
נקבל את בואה של השנה החדשה וניפרד מהקודמת בלבוש חגיגי ובלבן
נתחיל להוסיף מזונות מבושלים לתפריט, אחרי הקיץ בו העדפנו מזונות קרים ולא מבושלים
נדגיש את הטעם החריף בעדינות ,כדי לחזק לנו את מערכת החיסון ואת הריאות
ניפרד מהמזונות הקרים כמו גלידות וקרח,
ולצד הכריכים, המוקפצים, התבשילים נוסיף ירקות טריים ורצוי אורגנים

גם שולחן החג יכול ללבוש סתיו ולגוון לנו את טעמי החג ברוח ובקצב העונה, למשל עם אצבעות הגבירה מהודו (במיה) ואורז בסמטי מלא עם אצות ארמה

אצבעות הגברת מהודו ברוטב עגבניות

דרושים ל 6 סועדים:
500 גרם במיה ארוכה אסייתית
בצל גדול
6 שיני שום
6 עגבניות אורגניות טריות
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית כרכום
כפית וחצי כמון
כף מלח ים אטלנטי אפור
כף שמן קוקוס

אופן ההכנה:
קוטמים את הבמיה בחיבור לגבעול,שוטפים היטב ומניחים על נייר סופג ומייבשים בשמש לחצי שעה.
קוצצים את הבצל, השום והעגבניות,
מקפיצים בצל בסיר עם כף שמן קוקוס עד שמזהיב,
מוסיפים את העגבניות, התבלינים, למשך 5 דקות
מוסיפים לסיר העגבניות את הבמיה,
לאחר הרתיחה מעבירים ללהבה נמוכה למשך שעה עם מכסה סגור למחצה,
מגישים על  מצע של אורז מלא, קינואה, או גריסי פנינה.

אורז מלא בסמטי עם אצות ארמה

דרושים ל 6 סועדים:
חצי ק' אורז מלא בסמטי
חצי כוס אצות ארמה מושרות
3 שיני שום
4 ראשי הל
2 ציפורן שלם
כף שמן זית
חב' פטרוזליה
כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אפור
4 כוסות מים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז ומשרים למשך שעתיים או יותר עם יש לכם זמן,
בסיר המיועד מקפיצים קלות בשמן זית את התבלינים ומוסיפים  את שיני השום הקצוצות וממשיכים לאדות לעוד דקה,
מוסיפים  את האורז ומערבבים.
מוסיפים  את המים ואצות ארמה ומביאים לרתיחה
ולאחר מכן מבשלים עם מכסה על אש קטנה למשך 40 דקות או עד שהמים מתאדים.
בהגשה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה

מאמרים נוספים

קטגוריות

תגיות

הספר "חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן"